De Mihai Niculescu,

Activitatea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie a fost pusă sub lupă iar Ana Birchall a prezentat marți concluziile verificărilor făcute de grupul interministerial.

„Acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial la nivelul ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministru, prin care am încercat să aducem la aceeaşi masă, ca şi puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar, toate de altfel, cât şi a asociaţiilor profesionale şi această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări”, a explicat Birchall, potrivit Digi24.

Ana Birchall a mai precizat că, potrivit concluziilor preliminare ale Grupului interministerial, acesta nu susţine funcţionarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în această formă.

„După cum ştiţi, în această perioadă se redactează următorul raport MCV, vă spun în premieră, vineri am avut discuţii tehnice la Bruxelles, deci, şi vă spun în premieră, noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper în maximum două săptămâni, am întârziat pentru că anumite puncte de vedere au venit mai târziu şi vă spun, ca şi concluzii preliminare, că sunt două concluzii destul de interesante care au majoritatea şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii. Astea sunt concluziile preliminare”, a completat Birchall.

Ministrul Justiţiei a declarat că va face public raportul de analiză al Grupului interministerial în maximum două săptămâni.

Citeşte şi:

George Maior, audiat de Secția specială privind repatrierea lui Nicolae Popa. „SRI și-a făcut datoria exemplar”

IMAGINI INCREDIBILE | Șeful Parchetului Caracal a fugit sute de metri de jurnaliști, la ieșirea de la Parchet

Secţia specială a cerut de la DIICOT dosarele crimelor din Caracal. Se deschide anchetă asupra procurorilor implicați

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat