MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 16:48

Sediul Ministerului Afacerilor Interne va fi reabilitat. Suma fabuloasă necesară pentru lucrări

Distribuie

Sediul Ministerului Afacerilor Interne și cel al Sănătății vor fi reabilitate, iar o expertiză de specialitate a ajuns la o sumă fabuloasă pentru lucrări. Internele și Sănătatea împart aceeași clădire, fostul sediul al Comitetului Central al Partidului Comunist Român (CC-PCR) din epoca lui Nicolae Ceaușescu. În fața actualului sediu MAI a început Revoluția din București, pe 21 decembrie 1989, odată cu discursul dictatorului care a atras furia poporului strâns în Piață și l-a determinat să fugă cu un elicopter.

Revenind însă la clădirea construită în anul 1940, aceasta are nevoie urgent de reabilitare, consideră oficialii MAI, care au elaborat un proiect de hotărâre de guvern în acest sens. Costul reabilitării clădirii este însă și el unul pe măsură: aproximativ 70 de milioane de euro, cam cât a costat construirea Catedralei Mântuirii neamului ”la roșu”, potrivit adevărul.ro.

Schimbările climatice și eficiența energetică urgentează realizarea investiției, arată MAI.

În cadrul eforturilor de la nivelul Uniunii Europene în materie de schimbări climatice şi energie, România s-a angajat prin Programul Naţional de Reformă să obţină o reducere de 19% a consumului primar de energie până în 2020 prin îmbunătăţirea eficienţei energetice”, se arată în nota de funadametare.

Renovarea a reieșit în urma auditului energetic, arată documentele anexă ale proiectului de HG, pentru „reducerea consumului de energie şi asigurarea unui confort sporit pentru personalul MAI”.

Aprobarea Hotărârii de Guvern va permite reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a faţadelor cu valoare istorică şi pe exterior a faţadelor din curţile interioare. De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă şi vor fi modernizate sistemele de instalaţii pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistenţă a imobilului, de modernizare a spaţiilor, recondiţionare a unor finisaje interioare ale pereţilor şi pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereţilor şi tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uşi şi ferestre), spun oficialii MAI.

Costul a fost estimat la, 322.147 mii lei, sume finanțate prin Programul Operaţional POR/2017 – Axa prioritară 3 și de la bugetul Internelor.


Citește și: ANALIZĂ/ Blocaj în Parlament. PSD se vede în imposibilitatea de a-şi trece proiectele de lege, din dorinţa de a-şi apăra liderul


 

Citește mai multe despre consolidare, MAI, ministerul de interne și renovare pe Libertatea.

Comentarii