A plecat si Dan Ioan Popescu din politica. Chiar daca el afirma ca a plecat doar din PSD, istoria recenta a demonstrat ca un “dinozaur” exclus din “turma traditionala” cu greu isi mai face loc intr-un alt grup. Poate ca este asa cum spune fostul pesedist, ca ar fi partide care ii fac oferte si care il doresc in randurile lor. Indoi-m-as. Dan Ioan Popescu, ca si alti politicieni celebri ai ultimilor 10 ani, nu s-a facut cunoscut prin agresivitate publica, tenacitate politica sau printr-un laudabil spirit de reforma care sa-si fi pus amprenta pe societate. Si astfel, valoarea lui politica exista doar intr-un mediu in care el evolueaza “de drept” nu intr-unul in care este chemat sau acceptat.
Specialist in jocuri de culise, mare negociator din umbra, temut in PSD dar si in alte grupuri cu care isi intersecta interesele, Dan Ioan Popescu si-a pus amprenta personala doar asupra propriei averi si propriei imagini.
Odata cu plecare lui, PSD pierde un membru emblematic si poate importante surse de finantare. Viata politica romaneasca nu pierde, insa, nimic. Cum nu a pierdut prin retragerile din primul plan ale lui Ion Diaconescu, Mircea Ciumara, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Petre Roman, a lui M.I. Quintus, Adrian Nastase sau Ion Iliescu. S-ar putea spune chiar ca a castigat, facand inca un pas de la epoca “seniorilor de drept” la vremea “lupilor tineri”. Mai sunt insa pasi importanti de facut in aceasta directie. Liberalii il mai duc inca pe Tariceanu in carca, Basescu isi trage inca fostul partid la remorca, Berceanu a iesit din conservare doar temporar iar Vadim Tudor este in continuare identificat cu propriul partid. Deocamdata a plecat si Dan Ioan Popescu. Sa ne fie de bine si la mai multi.