Mergi direct la conținut »
Senatul cere demiterea şefului Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în urma scandalului manipulării ROBOR. Solicitarea, trimisă lui Klaus Iohannis
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Senatul cere demiterea şefului Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în urma scandalului manipulării ROBOR. Solicitarea, trimisă lui Klaus Iohannis

Senatul cere demiterea şefului Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în urma scandalului manipulării ROBOR. Solicitarea, trimisă lui Klaus Iohannis

Conducerea Senatului a decis, luni, să îi trimită lui Klaus Iohannis propunerea de demitere a lui Bogdan Chiriţoiu din funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei, în urma anchetei parlamentare care arată că ROBOR a fost manipulat, a anunţat senatorul ALDE Daniel Zamfir.

De Valentina Postelnicu,

„Biroul permanent a aprobat raportul Comisiei economice, cu recomandarea de trimitere la Preşedinţie a propunerii de demitere a lui Chiriţoiu”, a declarat Daniel Zamfir, la finalul şedinţei.

Pe 23 aprilie, preşedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a anunţat că raportul forului legislativ arată că ROBOR a fost manipulat, iar Comisia va propune demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi sancţionarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere al BNR.

Senatorul ALDE a spus atunci că a sesizat Curtea de Conturi pentru a verifica posibilele angajări fictive din cadrul Consiliului Concurenţei.

„Având în vedere obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară, Comisia economică nu are competenţa de a se pronunţa în legătură cu veridicitatea acuzaţiilor referitoare la existenţa unor angajaţi fictivi la Consiliul Concurenţei. În sensul verificării acestor acuzaţii şi aplicării eventualelor sancţiuni, Comisia economică a sesizat deja Curtea de Conuri pentru a dispune acolo verificări”, a completat şeful Comisiei economice a Senatului.

El a amintit scopul comisiei de anchetă: „Ancheta parlamentară a fost deschisă ca urmare adoptării Hotărârii Senatului nr.4/2019 din 13 februarie 2019 şi a avut drept scop analizarea şi verificarea aspectelor cuprinse în raportul privind investigaţia Consiliului Concurenţei, a elementelor care au stat la baza întocmirii acestuia, precum şi a modului în care a fost dispusă închiderea investigaţiei, prin ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei”.


Citeşte şi:

CORESPONDENȚĂ DIN BULGARIA | Mii de oameni pe străzile din Rakovski, în așteptarea Papei Francisc. Suveranul Pontif a salutat mulțimea din papamobil

Close
Închide
  Close