Mergi direct la conținut »
Silvio Berlusconi, externat la trei săptămâni după ce a fost operat pe cord deschis
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Silvio Berlusconi, externat la trei săptămâni după ce a fost operat pe cord deschis

Silvio Berlusconi, externat la trei săptămâni după ce a fost operat pe cord deschis

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, care va împlini în septembrie 80 de ani, a fost externat din Spitalul San Raffaele de la Milano, la trei săptămâni după ce a fost operat pe cord deschis, relatează AFP.

„Acum trebuie să stau două luni în convalescenţă, iar apoi voi fi din nou util Italiei şi italienilor”, a declarat Berlusconi, vizibil slăbit, la ieșirea din spital. Totodată, el a ținut să denunțe „o foarte gravă carenţă de lideri” în Peninsulă. Berlusconi îşi va petrece convalescenţa la domiciliul său din Arcore, în apropiere de Milano. El va fi monitorizat de medici de la spitalul în care a fost operat.

Silvio Berlusconi, externat - EPA

Operaţia pe cord deschis la care a fost supus pe 14 iunie – în vederea înlocuirii unei valve aortice – a durat patru ore. Când a fost internat, pe 7 iunie, „viaţa îi era în pericol, iar el ştia”, declara atunci Alberto Zangrillo, medicul său personal.

În urmă cu doi ani, lui Silvio Berlusconi i-a fost pus, în Statele Unite, un stimulator cardiac. De asemenea, fostul premier a fost operat, în 1997, de cancer la prostată.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close