Mergi direct la conținut »
Accident demn de filmele SF! O mașină autonomă Tesla a lovit un robot controlat de inteligență artificială (VIDEO)
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Accident demn de filmele SF! O mașină autonomă Tesla a lovit un robot controlat de inteligență artificială (VIDEO)

Accident demn de filmele SF! O mașină autonomă Tesla a lovit un robot controlat de inteligență artificială (VIDEO)

Accident fără precedent în care a fost implicat un vehicul autonom. O mașină Tesla Model S a lovit un robot în timp ce era condusă în modul autonom.

Incidentul a avut loc duminică, 6 decembrie, în Las Vegas, unde se fac pregătiri pentru începutul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show.

Șoferul de la bordul mașinii Tesla testa modul de condus complet autonom al mașinii într-o zonă relativ necirculată, în care nu erau alte mașini sau pietoni.

La un moment dat, mașina autonomă a lovit un robot publicitar „Promobot”, transmite publicația Go4it, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, mașina autonomă nu ar fi capabilă să recunoască alte obstacole în trafic, precum un Promobot. Din acest motiv, vehiculul și-a continuat mai departe traseul, fără să oprească.

Vezi mai jos imaginile cu accidentul

În ultimii ani, mașinile autonome au fost implicate în mai multe accidente grave. În martie 2018, o mașină Uber care se conducea singură a omorât un pieton în Arizona. O femeia a fost ucisă de mașina fără șofer în timp ce traversa strada. Autoritățile americane au anunțat că investighează Tesla, în urma accidentului fatal.


Citește și Bruxellesul se mută la Bucureşti pentru două zile. Şefii Europei vin în România pentru ceremonia preluării Preşedinţiei Consiliului UE


 

Close
Închide
  Close