Dezbaterea publică asupra metodologiei se va încheia luni, 14 iunie, dată la care ministrul va prezenta propunerea în Comitetul pentru Dialog Social. Sorin Cîmpeanu a explicat că numirea noilor directori ar putea avea loc în semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022.
„Proba scrisă ar putea fi susținută în cea de a doua parte a lunii octombrie. Probele de interviu s-ar putea susține la începutul lunii decembrie. În decembrie, am putea avea numirile făcute cu începere din semestrul al II-lea, adică cu data de 10 ianuarie. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului în semestrul I al anului școlar 2021-2022 și de a începe semestrul al II-lea cu directori numiți după criterii de competență, care să privilegieze exclusiv competența”, a spus ministrul educației.
Ce ponderi vor avea proba scrisă și interviul
Sorin Cîmpeanu a adăugat că se ia în considerare ca ponderea la probele de examen să se schimbe astfel încât în nota finală 50% să conteze examenul scris și 50% interviul.
„În proiectul de metodologie, avem o pondere de 40% pentru examenul scris și 60% pentru interviu. Luăm în considerare și vom discuta și varianta în care ponderile vor fi 50% scris și 50% interviul”, a afirmat ministrul.
El a menționat că a agreat și propunerea de a putea fi contestată și proba de interviu, nu numai proba scrisă. Opțiunea va fi analizată, iar concluziile vor fi făcute publice, a încheiat Cîmpeanu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro