”Azi am depus contestația la decizia de excludere a mea din PSD. Este o decizie pe care am luat-o în urma susținerii totale pe care mi-au acordat-o colegii mei din Timiş, care la recentul Birou Permanent Județean al organizației noastre şi-au exprimat deschis dorința de a continua împreună. Organizația PSD Timiş a demonstrat că este, în primul rând, o ECHIPĂ, care a câştigat încrederea oamenilor, fapt dovedit la alegerile de anul trecut şi nu numai. Mergem mai departe!”, a scris fostul premier, pe pagina de Facebook.
Decizia lui Grindeanu vine după ce secretarul general al PSD, Marian Neacşu a mers marți dimineața la Timişoara pentru a purta discuţii referitoare la situaţia organizaţiei judeţene și pentru a pune în practică excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu.
După discuțiile cu cei din filială, Neacșu a anunțat că decizia conducerii centrale este ca organizația să fie condusă de liderul PSD Arad, Călin Dobra, după excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu.
”Am aflat de posiblitatea depunerii unei astfel de contestaţii din partea domnului Grindeanu. Dacă se va depune, va fi analizată în forurile corespunzătoare”, a spus Neacșu, precizând că pe liderul partidului și pe cei din conducerea PSD îi preocupă ca la Timişoara să fie linişte, organizaţia să funcţioneze, şi oamenii să-şi recapete încrederea în organizaţie şi în PSD.
Secretarul de stat Petru Andea a declarat luni, că Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, în mod oficial. Hârtia cu decizia luată de Comitetul Executiv Naţional a ajuns la filiala judeţeană Timiş, la începutul săptămânii.
Ce prevede Statutul PSD în privința sancțiunilor interne
Statutul PSD prevede că hotărârea de sancţionare adoptată de către organele competente la nivelul organizaţiilor judeţene ale PSD şi a municipiului Bucureşti poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare Comisiei Naţionale de Etică, Integritate şi Arbitraj.
Comisia analizează contestaţiile şi confirmă sau infirmă sancţiunea aplicată către organul de conducere care a adoptat hotărârea de sancţionare. Împotriva hotărârilor Comisiilor se poate face recurs în termen de 15 zile de la comunicare, acţiune adresată organului statutar ierarhic superior, în conformitate cu prevederile prezentului Statut.
Până la soluţionarea definitivă a contestaţiei, hotărârea de sancţionare produce efecte depline. Dacă o contestaţie a fost admisă, organele de conducere ale organizaţiei locale, judeţene sau organele de conducere la nivel naţional au obligaţia repunerii în toate drepturile a membrului PSD sancţionat în mod nestatutar. Repunerea în toate drepturile se realizează în maxim 15 zile calendaristice de la data comunicării hotărârii de admitere a contestaţiei, se mai arată în Statutul PSD.