Mergi direct la conținut »
Studenţii de la ASE pot să treacă anul şi cu note mai mici de 5. Care e condiția
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Studenţii de la ASE pot să treacă anul şi cu note mai mici de 5. Care e condiția

Studenţii de la ASE pot să treacă anul şi cu note mai mici de 5. Care e condiția

După ce a scos examenul de admitere de câţiva ani, conducerea Academiei de Studii Economice Bucureşti a mai luat o decizie inedită: studenţii de la ASE pot să treacă anul şi cu note mai mici de 5, doar dacă au rezultate bune la activitatea de la seminar.

Astfel, studenţii din cadrul Universității de Business care şcolarizează 20.500 de studenţi,  pot lua note mai mici de 5 la examenul final şi să promoveze examenul dacă au o notă destul de mare la seminar (astfel încât media celor două note să fie de cel puţin cinci).

„Până acum, studenţii erau obligaţi să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restaţieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenţii promovează materiile respective”, a spus Dragoş Stoica, preşedintele senatului studenţesc al ASE,  la interviurile ZF Live

El a adăugat că această măsură a fost luată deoarece ASE consideră că munca depusă pe parcursul unui semestru, de către studenţi trebuie să fie luată în considerare. În plus, această modificare în ceea ce priveşte examinarea studenţilor îi motivează pe aceştia să să fie activi în timpul anului.

„Am analizat opiniile studenţilor, dar şi ale profesorilor, şi am decis să nu anulăm munca studenţilor pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenţii”, a adăugat Dragoş Stoica.

Astfel, studenţii care sunt activi pe parcursul seminariilor, dar care la examenul final au primit note sub cinci, pot promova examenul dacă media dintre cele două note (n.red. nota de seminar adunată cu nota de la examenul final) este cinci sau peste cinci.

„Seminarul poate să aibă o importanţă  între 30-50%, iar examenul final între 50-70%. Doar că cele două note obţinute, adunate trebuie să dea cinci sau peste cinci. Începând cu anul următor va intra în vigoare această nouă metodă de notare”.

De câţiva ani, conducerea ASE a decis să scoată şi examenul de admitere din cadrul facultăţilor sale, considerând că examenul de bacalaureat face deja o triere foarte bună a candidaţilor.

Anul acesta ASE Bucureşti a scos la concurs 6.000 de locuri pentru stundeţii care vor să urmeze programul de licenţă, totalizând atât locurile la buget, cât şi cele la taxă, precizează Mediafax.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

În prezent, admiterea la ASE se face pe bază de dosar, care trebuie să conţină un eseu cu privire la domeniul pe care vor să îl studieze. Vezi aici detaliile despre ADMITEREA ASE 2018. Informații despre înscriere și oferta de locuri.

În 2018, admiterea pe bază de dosar, chestionar, interviu sau examen scris este la latitudinea fiecărei universități.


Citește și:

EXCLUSIV / Cocaină și canabis pentru vedete și oameni de televiziune! Oreste și Raluca Bădulescu, printre martori

EXCLUSIV/ Vezi lista completă a martorilor care vor fi chemați la DIICOT Ploiești, în dosarul ”stupefiante pentru VIP-uri”

Răzvan Ciobanu a recunoscut că s-a drogat cu cocaină. „Am vrut să fiu Mick Jagger”

Recidivă pentru Raluca Bădulescu. A fost implicată și în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”: „Nu lua mai puțin de 7-8 grame”


 

Close
Închide
  Close