Cine este doamna Rădița, învățătoarea din satul Palanca

Povestea doamnei Rădița a început înainte de 1970, atunci când a intrat pentru prima oară în sala de clasă. Învățătoarea din Palanca a ghidat pașii a zeci de generații de copii, pe care i-a învățat să scrie și să citească. Unii dintre ei nu au uitat-o niciodată pe femeia blândă care i-a învățat să iubească.

După mai bine de cinci decenii, învățătoarea din Giurgiu își petrece zilele în casa simplă din Palanca, acolo unde petrece minute în șir înconjurată de fotografi de la școală, poze în care apar elevii ei de suflet.

Doamna Rădița își caută acum elevii din generațiile de suflet și tot ce și-ar dori ar fi să îi revadă și să-i strângă în brațe.

Învățătoarea din Giurgiu a avut parte de o adevărată surpriză

Învățătoarea din comuna Palanca este și cetățean de onoare al comune Florești-Stoenești, așa că Primăria din localitate i-a pregătit o adevărată surpriză. Instituția a postat un mesaj în mediul online, acolo unde încearcă să îi caute pe toți foștii elevi ai doamnei Rădița.

„Într-o casă simplă din Palanca, o doamnă cu suflet cât o lume întreagă își petrece zilele printre sute de fotografii… Amintiri care vorbesc, care zâmbesc, care plâng. Sunt chipurile voastre. Sunt copiii pe care i-a învățat să scrie, să citească, dar mai ales… să iubească.

Secretul Israelului în războiul cu Iranul: micul stat este o mare putere tehnologică, cu companii de zeci de miliarde de dolari. Iar un român a pus bazele acestui ecosistem
Recomandări
Secretul Israelului în războiul cu Iranul: micul stat este o mare putere tehnologică, cu companii de zeci de miliarde de dolari. Iar un român a pus bazele acestui ecosistem

Doamna învățătoare Rădița Nepomneascu, cetățean de onoare al comunei Florești-Stoenești, nu v-a uitat niciodată. Vă caută cu privirea în fiecare zi, printre paginile îngălbenite de vreme și în fotografiile păstrate cu grijă pe masa amintirilor.

Acum, cu ajutorul domnului primar Dumitru Constantin și al Primăriei Florești-Stoenești, dorim să-i facem cel mai frumos dar: revederea cu generațiile ei de suflet – 1970, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002 și 2005.

Dacă ai fost elevul ei, dacă ai păstrat în inimă vocea ei caldă, îmbrățișarea unei note bune, lacrima primei deschideri de an, vino sau ajută-ne să-i găsim pe cei plecați departe. Pentru că sunt oameni care au fost mai mult decât dascăli, au fost părinți de suflet”, a scris Primăria Florești-Stoenești pe Facebook.

Elevii doamnei Rădița, zeci de mesaje de susținere în mediul online

Postarea Primăriei Florești a devenit imediat virală. Zeci de comentarii au lăsat internauții la mesajul postat în mediul online, iar pe unii dintre copiii pe care i-a învățat să scrie și să citească i-a și găsit.

„Doamna mea învățătoare! Ne întâlnim în fiecare duminică la bisericĂ și acum, ca și în urmă cu 40 de ani, mă întrebă: cf mămico? O doamnă învățătoare care își aduce aminte de fiecare generație de copii cu mult drag”, a fost unul dintre mesajele lăsate la postarea din online.

Periculoasa tendință de politizare a Comunității de Informații americane sub Trump / Analiză a unui senior CIA
Recomandări
Periculoasa tendință de politizare a Comunității de Informații americane sub Trump / Analiză a unui senior CIA

„Prezent d-na mea învățătoare”, i-a mai scris una dintre eleve.

„Felicitări doamnei învățătoare Rădița Nepomenascu, pentru mine a fost o mamă!!! Felicitării domn primar..!! Datorită dvs ..ne regăsim….după 40 de ani”, a mai scris cineva.

Nici cei care nu au avut norocul să treacă prin clasa doamnei Rădița nu au rămas indiferenți. Mai mulți internauți, care nu au avut-o învățătoare, au felicitat-o pentru inițiativa de a-și revedea elevii.

„Cât de frumos! Nu am fost eleva dumneavoastră, dar aș veni cu dragoste să vă revăd! Felicitări pentru inițiativă! Este absolut minunat”, a transmis cineva în online.

O poveste impresionantă are și Manuela, profesoara care a predat matematica timp de 28 de ani în orașul natal Drobeta-Turnu Severin, iar mai apoi a decis să plece în America. Avea 51 de ani când și-a făcut bagajul și a plecat în Statele Unite, acolo unde a învățat să își dea cunoștințele mai departe.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.