Domnule primar Robu, aveți grijă când mergeți cu bicicleta prin Timișoara! Puteți ajunge așa, ca tânărul care a căzut în groapa de pe trotuar

Marți seară, Mihai Vlad a ieșit de la lucru și a rămas să joace ping pong cu câțiva prieteni, într-un bar din zona istorică a Timișoarei. A consumat și bere, dar nu cât să nu se mai poată deplasa cu bicicleta spre casă. Aproape de miezul nopții, a decis că merge să doarmă, să fie pregătit pentru o nouă zi de lucru. Zona pe care o avea de traversat era într-un întuneric total însă și numai ce fusese modernizată de primărie. Lucrarea din intersecția Mărăști a fost destul de mare și a durat ceva, traficul a fost închis aproape două săptămână, dar tot nu e gata. Cablurile au fost îngropate în subteran, iar din loc în loc, pe trotuar, au rămas unele gropi neastupate.

„În drum spre casă, pe strada Oituz, neluminată, mergeam foarte încet, m-am oprit direct în groapă. Pe trotuar eram, nu era pistă, dar era beznă peste tot, nu vedeam nimic și nu am vrut să risc să merg pe șosea pe unde circulau mașini. Nu se vedea absolut nimic, era ca și cum ai închide ochii, dacă nu aveam far nu vedeam nimic. Cu tot cu far, m-am trezit în groapă”, ne-a povestit Mihai.

Tânărul și-a pierdut conștiința pe loc, dar din fericire cineva a văzut ce s-a întâmplat și i-a sărit în ajutor.

„Mi-am luat blackout, mi-am dat rău de tot cu fața, mi-au zburat doi dinți, toată buza până la nas e ruptă, am avut fractură nazală. Era cineva în zonă, care a făcut și pozele acelea care au ajuns pe internet. Am fost la urgențe la Clinicile Noi, unde mi-am făcut un consult. M-a întrebat o domnișoară de acolo dacă am consumat alcool, i-am zis că am băut trei beri. A zis că «eeee, numai trei beri», de parcă ar fi știut ea cât am băut. Când m-am dus la IML au scris pe certificat că am fost beat, etilitate acută. Am martori, am vorbit și cu avocat, nu se poate să scrie așa ceva acolo. O să merg cu martorii cu care am stat și am jucat ping-pong și am băut trei beri”, ne-a mai spus Mihai.

nicolae-robu2Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Vrea să dea autoritățile în judecată

Tânărul este decis să dea primăria și firma constructoare în judecată. S-a ales cu șapte copci în buză, doi dinți lipsă și fractură nazală. A vorbit deja cu un avocat, care l-a sfătuit să conteste certificatul de la IML.

„Am șapte copci în buză, doi dinți lipsă și fractură de nas. Eu nu știam ce înseamnă etilitate acută, habar nu aveam ce înseamnă, că mi-a zis și avocatul să contest. Ideea este că și dacă eram beat, totuna era, groapa aceea nu avea ce să caute acolo. Nu este canal, este o groapă pentru cablurile de internet, e destul de adâncă”, mai spune Mihai.

Tânărul timișorean va fi nevoit să plătească pentru intervențiile medicale la care va fi supus, dar nu vrea să scoată niciun ban din buzunar. Mai mult, toată viața i-a fost dată peste cap, pentru că era într-o perioadă în care își schimba locul de muncă.

„O să dau în judecată primăria, executorul lucrării, nu am nimic cu primăria, vreau să fiu despăgubit pentru ce mi s-a întâmplat, eu nu am nicio vină. Voi fi afectat financiar, sunt în perioada de preaviz, acum voiam să merg la interviuri să îmi schimb locul de muncă. Am vorbit cu mai multe persoane de HR care știau situația de la locul meu de muncă și voiau să mă duc la interviuri în septembrie și octombrie. Vreau să simtă și ei, nu numai eu”, ne-a mai spus Mihai.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu: „Este regretabil că a rămas o groapă acolo, dar nu știu dacă el avea ce căuta acolo”

Primarul Timișoarei spune că accidentul tânărului care și-a spart fața este regretabil, dar mult mai regretabil este că pe trotuar a rămas o groapă neastupată. Pentru că bezna este de vină… situația, orașul Timișoara a stat vreme de aproape un an fără o firmă care să se ocupe de întreținerea sistemului de iluminat public, pentru că reprezentanții primăriei au vrut să-l atribuire direct unei societăți din subordine și a așteptat luni întregi după un aviz de la Consiliul Concurenței.

„Este regretabil că a rămas o groapă acolo, dar nu știu dacă el avea ce căuta acolo, nu știu dacă a avut far. Acea groapă nu trebuia să existe acolo, bezna încă e consecința unei perioade nefericite din istoria noastră, când n-am putut să asigurăm funcționarea sistemului de iluminat public. Acum s-a repus sistemul de iluminat public într-o mulțime de locații în Timișoara, dar nu peste tot. Aici, fiind șantier, încă nu funcționează sistemul de iluminat public, dar se va face funcțional. Și asta este inadmisibil, să avem beznă”, ne-a explicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Robu a mai spus că nu știe exact ce s-a întâmplat și nici dacă tânărul avea voie să circule cu bicicleta pe acolo. În fond, și un pieton putea să-și rupă un picior în groapă. El recunoaște însă că nu a chemat pe nimeni să dea explicații după cele întâmplate.

„Eu nu știu exact unde a fost ce s-a întâmplat, dacă era un loc pe care se putea circula cu bicicleta. Dacă tot a existat groapa, ar fi trebuit împrejmuită. Nu era marcată pistă acolo, dar la fel de ușor putea să își scrântească piciorul un pieton, care avea ce căuta acolo. Nu e în regulă că a fost groapă, nu e în regulă că nu a fost iluminat. Nu am chemat, că avem atâtea de făcut”, a mai spus primarul Timișoarei, care a ținut totuși să precizeze că îi pare rău pentru „cetățeanul respectiv”.


Libertatea a vorbit cu primarul care i-a numit pe români „beţivi şi puturoşi”: „Când mă duc după oameni, eu asta găsesc pe la cârciumi”

FOTO Cum arată apartamentul de lux în care stau Simona Halep și Toni Iuruc la Australian Open! Cât costă pe noapte
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Cum arată apartamentul de lux în care stau Simona Halep și Toni Iuruc la Australian Open! Cât costă pe noapte
Ce a descoperit Streinu-Cercel în sângele celor vaccinați anti-covid-19. Informații de ultimă oră
PARTENERI - PLAYTECH
Ce a descoperit Streinu-Cercel în sângele celor vaccinați anti-covid-19. Informații de ultimă oră
Horoscop 18 ianuarie 2021. Scorpionii își pregătesc un eșec, dacă se ocupă doar de propriile interese
HOROSCOP
Horoscop 18 ianuarie 2021. Scorpionii își pregătesc un eșec, dacă se ocupă doar de propriile interese
Ce se întâmplă în corpul nostru la o oră după ce bem o cană de cafea. Efectul este absolut neaşteptat
Știrileprotv.ro
Ce se întâmplă în corpul nostru la o oră după ce bem o cană de cafea. Efectul este absolut neaşteptat
Decesul care a încremenit ţara! Cântăreaţa, găsită spânzurată, la câteva zile după un mesaj misterios: "Dacă mi se întâmplă ceva, ştiţi"
Telekomsport
Decesul care a încremenit ţara! Cântăreaţa, găsită spânzurată, la câteva zile după un mesaj misterios: "Dacă mi se întâmplă ceva, ştiţi"
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)
PUBLICITATE
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)