„Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor. De peste 20 de ani, Muzeul Naţional al Ţăranului Român ţine această sărbătoare şi îşi aşteaptă vizitatorii, timp de trei zile, să vină la primul târg de meşteri de peste an. La Târgul de Florii participă încondeietoare, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari, rudari… meşteri vechi, care şi-au dovedit iscusinţa de-a lungul timpului şi care duc mai departe tradiţia meşteşugului lor. Veţi avea prilejul să-i întâlniţi şi să târguiţi o mulţime de lucruri frumoase, meşteşugite cu sârg şi încărcate cu semne şi înţelesuri”, informează instituia gazdă, într-un comunicat transmis Agerpres.
Din Târgul de Florii de la Muzeul de la Şosea, vor putea fi procurate „ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi multe altele”, dar şi „d-ale gurii”, precum cozonaci şi plăcinte, fel şi fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă şi dulceaţă”, se mai arată în comunicat.
Preţ biletului este de 4 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50% (2 lei).
Pe 31 martie, are loc și un pelerinaj ortodox de Florii la Bucureşti. Și, cu atâtea evenimente care au loc în aer liber, în această perioadă, ar fi bine să știi cum va fi vremea de Florii!
CITEȘTE ȘI… VIDEO | Cerșetoarele românce care se dau drept refugiate în Canada. Reportaj al jurnaliștilor canadieni
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro