MENIU CAUTĂ
30 Mar. 2018 11:55

VIDEO | Cum va fi vremea de Florii? Meteorologii anunţă scăderea temperaturilor şi ploi în unele zone ale ţării

Distribuie

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Florii şi nu aduc deloc veşti bune pentru români, deoarece vor fi zone în România unde temperaturile vor scădea destul de mult, faţă de ziua de sâmbătă, şi va ploua.

După o săptămână cu temperaturi în creştere, datorate unui val de aer cald venit din nordul Africii, peste România se va abate, duminică şi luni, o masă de aer rece dinspre Polul Nord, ce va produce o scădere cu până la 5 grade Celsius a temperaturilor.

„Duminică şi luni se va produce o uşoară răcire a vremii. Va pătrunde un aer mai rece dinspre partea centrală a continentului, concomitent cu apariţia de precipitaţii. În ziua de Florii, cel puţin în partea de vest, centru şi nord a teritoriului României, vor fi reprize cu ploi, o scădere a temperaturilor, ploi trecătoare putând apărea şi în partea de sud, sud-est. Scăderea temperaturilor va fi doar cu câteva grade, nu este o scădere brutală. Pe de altă parte, vântul se va intensifica, va fi o zi destul de vântoasă cea de Florii. În zonele de munte, pe creste, vântul va sufla chiar tare, posibil şi peste 90-100 km/h, dar viteze, în general de 55-60 km/h. S-ar putea ca în partea de nord şi de centru, scăderea să fie mai mare de 5 grade Celsius, însă în acele zone vom reveni la normalul perioadei, deci 14-15 grade Celsius. Din fericire, temperaturile nocturne nu vor scădea aşa de mult, vom rămâne cu temperaturi pozitive, cu minime între 2 şi 8 grade Celsius în acea perioadă, deci nu aşteptăm fenomene de iarnă”, a declarat pentru cotidianul Libertatea Mihai Timu, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii