Este vorba de Complexul Energetic Hunedoara, companie care a intrat de două în insolvență în acest an și a ieșit tot de atâtea ori în urma deciziilor justiției. Iar acum, că a ieșit din nou de sub protecția legii este expusă în fața creditorilor. Ministerul Energiei deja avertizează asupra acestui lucru.
Complexul Energetic Hunedoara, producător de energie care se confruntă cu mari probleme financiare, riscă falimentul dacă activitatea sa nu este gestionată în mod corespunzător în această perioadă, a declarat marți Corina Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.
„Ca să intre în faliment, compania ar trebui să fie mai întâi în insolvenţă şi abia după aceea în faliment, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile şi un plan de reorganizare nu este aprobat, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Sunt riscuri, dar eu sper să reuşim să le gestionăm”, a spus Popescu, în cadrul unui forum energetic.
Ajutor pentru închiderea a două mine
Oficialul susţine că va exista un sprijin din partea statului în vederea salvării zonelor considerate viabile. În acest sens, a fost notificată Comisia Europeană pentru includerea în programul de închideri de mine a încă două mine. Complexul Energetic Hunedoara are circa 6.000 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.
Guvernul a aprobat recent un memorandum privind acordarea unui ajutor de stat în valoare de 129,129 milioane de lei către Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), pentru includerea în programul de închidere a două mine neviabile din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Este vorba de minele Lonea și Lupeni. La Lonea lucrează în jur de 900 de angajaţi, iar la Lupeni aproape 1.300 de salariați.
Citeste tot materialul pe Vocea.biz
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro