MENIU CAUTĂ

Tone de mâncare retrase din magazinele din Brașov. Germeni şi bacterii extrem de periculoase

Distribuie

Inspectorii ANPC au făcut publice imaginile surprinse în marile magazine din Braşov, de unde au confiscat tone de mâncare.  Aparatele de feliat mezeluri ascund mizerie şi germeni periculoşi.

„Infecţia cu Lysteria e oarecum cotidiană pentru că sunt foarte multe cazuri. Feliatorul este foarte greu de curăţat, foarte greu de sterilizat şi dacă la acelaşi aparat tăiem diverse alimente, se vor amesteca”, a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit Observator.tv.

„Legat de vitrină, toată lumea face curăţenie la suprafaţă, dar au fost situaţii în care s-au ridicata cele panouri, am găsit rugină, resturi de alimente. Toate aceste particule ajung pe produsul neambalat. Inspectorii ANPC fac verificări în toată ţara. În urmă cu zece zile, în Braşov, au fost date amenzi în valoare de peste 260 de mii de lei, iar aproape opt mii de kilograme de mâncare au fost confiscate. Conducerea ANPC cere înăsprirea sancţiunilor, printr-o ordonanţă de urgenţă. Reprezentanţii instituţiei spun că amenzile ar trebui calculate procentual, în funcţie de cifra de afaceri”, a declarat Daniela Ene, inspector ANPC.

Citește și

Fiul unuia dintre pasagerii care au murit în tragedia aviatică din Etiopia: „L-am îmbrățișat și i-am strâns mâna. Mi-a spus că probabil ne vom vedea curând”

 

Citește mai multe despre mezeluri pe Libertatea.

Comentarii