Mergi direct la conținut »
”Trădătorul” lui Al-Baghdadi va primi 25 de milioane de dolari
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

”Trădătorul” lui Al-Baghdadi va primi 25 de milioane de dolari

Persoana care l-a trădat pe liderul ISIS ar putea primi până la 25 de milioane de dolari din recompensa uriașă promisă de Statele Unite celor care oferă informații ce vor duce la găsirea și capturarea fostului lider al grupării jihadiste Stat Islamic.

De Ana Hațeg,

Abu Bakr al-Baghdadi a fost localizat datorită unor informații primite de la un membru din conducerea ISIS, persoana însărcinată cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit ”Fantoma”, scrie Mediafax, citând AFP.

Trădătorul a fost prezent la raidul american în urma căruia al-Baghdadi s-a detonat împreună cu doi dintre copii de-ai săi, după ce a fost încolţit într-unul dintre tunelurile de sub casă.

Potrivit surselor citate de AFP; acesta a fost scos din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa și urmează să primească 25 de milioane de dolari, recompensa oferită de SUA celor care vor da informații ce vor duce la capturarea lui al-Baghdadi.

Se pare această persoană s-a întors împotriva ISIS după uciderea unui membru al familiei sale de către gruparea jihadistă.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a confirmat joi moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi și a anunțat cine este succesorul acestuia în fruntea ISIS.

Într-un mesaj postat de gruparea jihadistă adresat ”Către musulmani, către mujahedini, soldaţi ai ISIS” se arată că ”îl plângem pe comandantul credincioşilor, Abu Bakr al-Baghdadi”, scriu agențiile internaționale de presă.

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

Abu Hamza al-Qurashi a fost prezentat drept noul purtător de cuvânt al grupării, iar acesta anunță că noul lider al ISIS este Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi. Acesta este numit ”comandat al credincioşilor” şi ”calif al musulmanilor”.

Președintele Donald Trump a anunțat, duminică la amiază, că Abu Bakr al-Baghdadi, califul Statului Islamic, a murit după ce a detonat o vestă cu explozibili pe care o purta în timp ce era urmărit de soldați americani, transmite Reuters. ”Era un om bolnav și imoral și acum e mort”, a spus Trump.

Președintele american a spus că raidul a avut loc în Siria, la două săptămâni după ce agenții americani au depistat locuința în care se afla al-Baghdadi, în provincia Idlib.

Close
Închide
  Close