De Daniel Stanciu,

Autoritățile bulgare au anuțat dumnică destructurarea unei filiere de trafic de cocaină provenită din Columbia. Aceștia au confiscat 500 de kilograme de droguri ascunde în cutii de ananas și lămâi, informează AFP și BTA, citate de stirileprotv.

Cocaina a fost descoperită vineri în două camioane. Pudra era injectată în aproximativ 6.700 de cutii de carton. Fiecare cutie conținea între 80 și 100 de grame de cocaină, aproximativ 500 de kilograme.

Potrivit șefului de cabinet al Ministerului de Interne bulgar, Ivailo Ivanov, valoarea de piaţă a cocainei este de 22 de milioane de euro.

Însă cocaina descoperită de polițiști are un grad ridicat de puritate și, atunci când este combinată cu alte substanțe care să o dilueze, valoarea de piață ajunge până la 50 de milioane de euro, potrivit BTA.

Potrivit AFP, Bulgaria şi România sunt considerate drept principalele ţări de tranzit pentru cocaină între America Latină şi Europa occidentală. Însă autorităţile de la Sofia au apreciat că încărcătura confiscată vineri era probabil destinată pieţei de consum din Bulgaria.Citeşte şi:

Am fost la Adunarea Sătească unde o comunitate s-a revoltat împotriva a doi muncitori din Sri Lanka angajați de o brutărie. Ditrău, între conflicte de muncă vechi și frici noi

UPDATE | Incident terorist la Londra: Trei persoane rănite cu o macetă, una în stare foarte gravă. Atacatorul, ucis de poliţişti

Val de mesaje de la cititorii Libertatea, care sar în sprijinul copiilor! Cum le puteți ajuta pe prinţesele din hambar

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente