Mergi direct la conținut »
Trei presupuși jihadiști au fost arestați în Madrid

Trei persoane suspectate de activitate jihadistă au fost arestate în Madrid, a anunțat miercuri un comunicat al Ministerului de Interne din Madrid. Unul dintre cei reținuți este considerat un individ "foarte periculos" și extrem de radicalizat fiind legat de ISIS, scrie El Pais.

Ministrul de Interne spune că bărbatul arestat a adunat o cantitate mare de materiale jihadiste, inclusiv manuale despre cum să comită atacuri teroriste. Ceilalți doi, cetățeni marocani de 33 și 38 de ani, au împărțit un apartament cu jihadistul și acesta îi pregătea să se alăture ISIS.

Autoritățile spun că profilul principalului suspect coincide cu cel al „teroriștilor implicați recent în atacurile din Marea Britanie și Franța”. Bărbatul este cetățean marocan, în vârstă de 32 de ani, și se crede că are legături cu ISIS.

Raidul a avut loc în primele ore ale zilei de miercuri, cu doar două zile înainte ca Madridul să găzduiască Pride Parade 2017, cel mai mare eveniment al comunității LGBT din toată lumea.

Cu această ocazie, Spania a intensificat măsurile de securitate pentru a face față unui eveniment care se preconizează că va atrage aproximativ două milioane de oameni între 23 iunie și 2 iulie.

De asemenea, raidul vine la doar câteva ore după ce soldații din Bruxelles au împușcat și au ucis un suspect care a detonat un mic dispozitiv exploziv la Gara Centrală a Capitalei Belgiei.

 

Close
Închide
  Close