„Cei mai înalţi responsabili şi anchetatori ai FBI şi ai Ministerului Justiţiei au politizat procesul sacrosanct de anchetă în favoarea democraţilor şi împotriva republicanilor”, a transmis Trump pe Twitter, fără a da nume.

Totodată, președintele american a declasificat o notă confidențială și controversată a unui ales republican, în care sunt criticate practicile FBI împotriva Partidului Republican în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

„Nota a fost declasificată, vom vedea ce se va întâmpla”, a afirmat el din Biroul Oval, ignorând avertismentele directorului FBI împotriva unei astfel de iniţiative.

Această notă a fost redactată de preşedintele republican al comisiei pentru informaţii a Camerei reprezentanţilor, Devin Nunes, în ciuda opoziţiei membrilor democraţi ai comisiei, pe baza unor informaţii clasificate. Nota se referă la interceptările de către FBI ale comunicaţiilor unui membru al echipei de campanie a lui Trump din 2016, în cadrul anchetei cu privire la presupusa ingerinţă rusă în alegeri.

Acestă decizie a președintelui a stârnit nemulțumire în rândul democraților, care au avertizat în privința unei „crize constituționale”, dacă Donald Trump va folosi ca pretext publicarea acestei note pentru a-i concedia pe principalii responsabili ai anchetei asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale din 2016, transmite AFP.

„A-l concedia pe Rod Rosenstein (numărul doi din Departamentul Justiţiei), cadre din conducerea Departamentului Justiţiei sau pe Bob Mueller (procurorul special însărcinat cu ancheta asupra ingerinţei ruse) ar putea crea o criză constituţională fără precedent, au avertizat liderii democraţi din Congres într-o scrisoare adresată preşedintelui, precizând că o astfel de decizie ar putea duce la o destituire.


Citește și: VIDEO/ Nu uitați! Duminică, 4 februarie, o nouă ediție a emisiunii „Uranissima”, prezentată de Urania


Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO