Mergi direct la conținut »
Trump spune că are dreptul de a se grația în cazul amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Trump spune că are dreptul de a se grația în cazul amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016

Preşedintele american Donald Trump spune că are dreptul de a se grația în cazul amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, adăugând că nu a făcut nimic greșit.

Într-un mesaj postat, luni, pe contul său de Twitter, președintele american spune că ”Aşa cum au afirmat numeroşi specialişti în drept, am dreptul absolut de a mă GRAŢIA, însă de ce să fac asta când nu am nimic să-mi reproşez?”.

Trump s-a referit din nou la ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller drept o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Mesajul postat de Trump pe reţeaua de socializare are loc după ce New York Times a publicat la sfârşitul săptămânii trecute o scrisoare pe care liderul de la Casa Albă a trimis-o echipei juridice a procurorului special Robert Mueller, care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016 din SUA şi posibilele legături cu echipa de campanie a lui Trump.

În scrisoarea datată 29 ianuarie avocaţii susţin că Trump nu poate fi citat în justiţie, pus sub acuzare şi nici condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei, din cauza poziţiei sale ca şef al instituţiilor de aplicare a legii.

În trecut Donald Trump a spus că este dispus să fie audiat „sub jurământ” de procurorul special Robert Mueller, în ancheta privind ingerința rusă la alegerile prezidențiale din Statele Unite. Acest dosar spinos a marcat primul an din mandatul liderului de la Casa Albă.


Citește și: EXCLUSIV / Interviu cu Mihaela Buzărnescu, “surpriza de la Roland Garros”. Ce cadou își face după turneu


Close
Închide
  Close