11 Ian. 2018 10:06 , de Valentina Postelnicu

Tudose, despre Casa Regală: Vrea să închirieze Palatul Elisabeta cu un an perioadă de graţie. Nu merge!

Distribuie

Tudose, despre Casa Regală: Vrea să închirieze Palatul Elisabeta cu un an perioadă de graţie. Nu merge!, a comentat premierul, la Antena 3, situația statutului familiei regale, după moartea Regelui Mihai I. ”Au luat Peleşul, Săvârşinul, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii... Păi, mai revedincăm în continuare? a mai spus premierul.

Premierul a afirmat că s-a primit o solicitare de chirie din partea Casei Regale.

'O chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de un an. Pe româneşte, un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an băgaţi pe aici şi mai vedem noi ce facem. Nu merge', a comentat Tudose.

El a ţinut să precizeze că și Ministerul Justiţiei a dat punct de vedere negativ pe propunerea legislativă inițiată de Liviu Dragnea și Cplin Popescu Tăriceanu, pe criterii de neconstituţionalitate.

'Pot să spun Regele Mihai fiindcă a fost rege al României. A fost rege şi avea un regat. Era România regat. Astăzi, România e republică. El a fost un rege. (..) Putem să ne proclamăm orice, facem o fundaţie şi ne proclamăm orice. Nu mai există ceremonialul de încoronare… Păi încoronare la ce? Că nu ai jucăria', a spus Mihai Tudose.

Potrivit prim-ministrului, familiei regale i-au fost retrocedate toate bunurile revendicate. 'Au luat Peleşul, Săvârşinul, cu nişte pădurice, cu nişte pădure, cu nişte domenii… Păi, mai revendicăm în continuare?…', a mai arătat premierul.
„Astăzi, în şedinţa de guvern, a fost dat aviz negativ la propunerea de lege ca să i se dea pentru totdeauna (Palatul Elisabeta – n.r.). Am fost foarte ferm în ceea ce priveşte destinaţia acelui palat', a concluzionat Tudose.

Executivul a definitivat punctul de vedere prividn proiectul de lege privind statutul Casei Regale, care este negativ, și îl va trimite Parlamentului. Proiectul de lege, semnat de președinții coaliției PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, se află la comisii, în Senat. Avizul Guvernului este consultativ.

Citește și: Tudose anunță restructurarea: Vreau un guvern mai suplu. Dacă nu am dreptate, plec acasă!

Loading...
Comentarii