Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Postarea de pe blogul lui Răzvan Pop, din 22 august 2008

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a semnat, recent, un Ordin prin care îl numește pe Răzvan – Codruț Pop „consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului”. Viceprim-ministru este chiar Raluca Turcan.

În ultimele șapte luni, Răzvan – Codruț Pop a fost șef serviciu în cadrul Serviciului Cercetare și Documentare Bibliografică a Bibliotecii Județene Astra Sibiu.

“S-a creat un post de șef serviciu cercetare și documentare bibliografică pentru el. Nu exista înainte”, a comentat pentru Libertatea un angajat al Bibliotecii Astra. 

“Într-un fel e bine că scăpăm noi de el, dar e rău că ajunge în Guvern”, a adaugat acesta.

Axa Primărie – Bibliotecă – Guvern

Răzvan Pop o va consilia pe Raluca Turcan pe teme de cultură, cea căreia i-a dedicat mai multe postări pe blogul lui în care a făcut-o ipocrită, expertă în dezinformare și incapabilă să guverneze. Numirea lui s-a făcut în urma unei propuneri a viceprim-ministrului Raluca Turcan din 13 ianuarie 2020.

Maria Zaharova, după ce ministrul român de externe a spus că limba moldovenească nu există: „Nici Aurescu nu a existat niciodată, dar a fost creat”
Recomandări
Maria Zaharova, după ce ministrul român de externe a spus că limba moldovenească nu există: „Nici Aurescu nu a existat niciodată, dar a fost creat”

Noul demnitar nu vede o problemă în a lucra cu un om politic pe care l-a descris în termenii de mai sus pe blogul lui. 

“În acel moment nu eram în aceeași echipă. A fost un conflict inerent partidelor. Odată cu formarea PNL-ului mare, am început să lucrăm împreună. Ceea ce a fost în urmă, a rămas în urmă. Eram copil”, a comentat Răzvan – Codruț Pop pentru Libertatea.

Salariul brut lunar al unui consilier de stat era de 16.640 lei în octombrie anul trecut, identic cu cel al unui secretar de stat. 

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Pentru tânărul politician și blogger, planetele s-au aliniat cu succes în ultimii ani. 

Absolvent al Facultății de Istorie și Patrimoniu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în 2004, Răzvan – Codruț Pop și-a petrecut cea mai mare parte din viața profesională în instituții publice: Primăria Sibiu, Ministerul Culturii, Ministerul de Justiție, Ministerul Finanțelor Publice, Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu sau Biblioteca Județeană Astra Sibiu. 

Euroins și-a șters propria conferința de presă de pe YouTube, după ce amenințase în ea că va investiga persoanele incomode, iar ASF a interzis ziarul Bursa
Recomandări
Euroins și-a șters propria conferința de presă de pe YouTube, după ce amenințase în ea că va investiga persoanele incomode, iar ASF a interzis ziarul Bursa

În 2016, tânărul liberal a ajuns viceprimar al Sibiului. În 2019, după trei ani de mandat, și-a dat demisia, la timp ca să plonjeze într-o altă instituție publică, pe un post de conducere nou-creat, introdus în organigramă cu o lună în urmă. Și-a păstrat însă postul de consilier local. 

Singurul candidat obține scorul maxim. „Stați liniștiți, urmează altă sinecură!”

Prin Hotărârea nr. 66 de pe 18 aprilie 2019 a Consiliului Județean Sibiu, s-a aprobat o nouă Organigramă a Bibliotecii Astra din Sibiu, prin care:

  • “Compartimentul Cercetare şi Documentare Bibliografică se transformă în Serviciul Cercetare și Documentare Bibliografică”
  • “Postul vacant de bibliotecar (S), gr.IA de la Compartimentul Cercetare și Documentare Bibliografică se transformă în post de şef serviciu (S), gr.II în cadrul Serviciului Cercetare și Documentare Bibliografică”

Altfel spus, s-a creat un nou post de conducere în cadrul Bibliotecii Astra. 

În aceeași zi, presa locală scria despre reconfigurări în PNL Sibiu și despre faptul că Răzvan – Codruț Pop va părăsi fotoliul de viceprimar. 

O săptămână mai târziu, pe 25 aprilie 2019, Biblioteca Astra anunță pe site-ul său că organizează un concurs pentru ocuparea postului șef serviciu Cercetare și Documentare Bibliografică. O singură persoană își depune candidatura. Răzvan – Codruț Pop. 

LECȚIA SCUMPIRII RCA. De la Sorin  Ovidiu Vântu, statul român n-a mai fost atât de sfidat cum o fac patronii Euroins, care l-au numit ”o haită”. Datoria statului e să ne apere de excesele celor puțini și extrem de puternici
Recomandări
LECȚIA SCUMPIRII RCA. De la Sorin Ovidiu Vântu, statul român n-a mai fost atât de sfidat cum o fac patronii Euroins, care l-au numit ”o haită”. Datoria statului e să ne apere de excesele celor puțini și extrem de puternici

În 23 mai 2019 acesta participă la proba scrisă, exact la o zi după ce își depune demisia din funcția de viceprimar. 

Un cititor comentează la o știre din ziarul local Tribuna despre demisia liberalului: 

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Tânărul liberal obține punctajul maxim atât la proba scrisă, cât și la proba de interviu. Devine astfel primul șef serviciu al nou-înființatului Serviciu Cercetare și Documentare Bibliografică din cadrul Bibliotecii Astra Sibiu. 

Saltul instituțional este consemnat și pe pagina de Facebook a politicianului.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Cercetare și Documentare Bibliografică pe social media. #mysibiu

Serviciul de Cercetare și Documentare Bibliografică din cadrul Bibliotecii Astra, pe care Răzvan- Codruț Pop l-a condus, e responsabil de valorificarea colecțiilor speciale, de documentare sau de selectarea unor documente în scopul digitizării, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Bibliotecii Judeţene „Astra” Sibiu. 

Răzvan – Codruț Pop s-a ocupat însă mai mult de social media și de organizarea unor evenimente în cadrul Bibliotecii Astra, a povestit pentru Libertatea un angajat al Bibliotecii Astra. 

Liberalul a fost responsabil de conturile de Facebook și Instagram ale instituției. Amprenta lui personală sunt hashtag-urile, cel mai popular fiind #mysibiu, folosit și la postările de pe pagina personală, cât și la cele de pe Facebook-ul bibliotecii. 

Dar atribuțiile acestea țin de un alt departament numit “Compartimentul Metodic – Comunicare – Programe – Marketing”. Acest departament “gestionează comunicarea cu publicul larg”, “realizează concepte de popularizare a produselor personalizate şi strategii de brand-ing”, sau “organizează evenimente ştiinţifice, educative şi culturale”, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare.

“Sunt ipocrit, deci exist”

Răzvan – Codruț Pop și-a documentat o mare parte din viața politică pe blogul său timp de zece ani, între 2008 și 2018. Treptat, activitatea lui online s-a mutat pe pagina lui de Facebook, unde cele mai multe postări sunt însoțite de hashtag-ul #mysibiu

Răzvan Pop se prezintă pe sine ca un exponent al noii clase politice, promovând valori precum cultura, onestitatea, munca. Are o postare în care explică de ce alege să se implice în politică, sacrificând pasiunea lui pentru istorie. 

“Si daca si eu ma las batut si daca si altii ca mine se lasa batuti si daca noi toti ne retragem cine mai face politica? Toti cocalarii si toti incultii si neavenitii care oricum incearca sa acapareze tot ceea ce este public in Romania? Eu nu vreau ca ei sa ma conduca, eu nu cred ca doar asta inseamna Romania”, scrie acesta în 15 septembrie 2009. 

Deși pune accentul pe importanța culturii, multe dintre postările lui sunt scrise neglijent. În textele sale despre istoria locală, nu citează sursele. Are inclusiv greșeli de gramatică, precum virgulă între subiect și predicat. 

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Comentariul unui cititor al blogului lui Răzvan Codruț Pop

Câteva zeci de postări din jurnalul său online, scrise între 2008 și 2010, îi sunt dedicate Ralucăi Turcan, pe care o acuză de ipocrizie și incompetență profesională. Are chiar o serie de postări cu titlul “Sunt ipocrit, deci exist”. 

Pe atunci cei doi erau încă în partide diferite. Raluca Turcan la PDL, Răzvan – Codruț Pop la PNL.

“Nu e nimic ipocrit”, spune proaspătul consilier despre decizia lui de a lucra pentru Raluca Turcan. “Pe blog erau impresii personale. Lumea se maturizează, lumea evoluează. Nu am mai postat nimic politic în ultimii ani. M-am concentrat pe partea de cultură și administrativă.”

Câteva fragmente din jurnalul online al lui Răzvan Codruț Pop

7 mai 2008
“Trebuie să remarc știrea zilei. Raluca Turcan s-a decis să candideze din nou la Sibiu. Pentru mine e o veste bună. Scăpăm de pseudo omul politic. Este imposibil să treaca de uninominal. Doar dacă Stolo își va impune pupilul pe zona Mediaș, unde mai mult ca sigur PDL-iștii vor avea mandat câștigat. Sunt frustrat totuși că decizia dânsei a venit doar după ce a studiat sondajele si a ajuns la concluzia că procentele partidului sunt bune și astfel, ea ajunge așa deputat. Adică vine la masa gata pusă. Nu munca, nu campanie. Tipic Raluca Turcan. Și credeti-ma, că știu ce spun.”

15 iulie 2008
“PDL doar urla. Atata fac și sunt excelenți la acest lucru. Sunt tarzanii politicii românești. Văd că la Sibiu, Raluca Turcan este mai Tarzan decât ceilalți.”

22 august 2008
“RALUCA TROTSKI TURCAN”
“Iată cum gașca lui Stolojan face același lucru și acolo. Fumigene, bârfe, comentarii pe la spate, dezinformări pe surse. Raluca Turcan este un as în așa ceva, școala moscovită își spune cuvântul în ceea ce o privește. Este unul dintre implementatorii cu stofă a dezinformării pe surse. Strategia este aceeași: dăm o știre, ea vuiește prin presă, toată lumea sare în sus, aliații se găsesc in offsaid, reacționeaza dur, se crează o degringolada a declarațiilor si pozitțonarilor, scena se destabilizeaza și astfel Stolojan poate înainta.”

12 februarie 2009
“Dna. Raluca Turcan declara ieri in Sibiu Standard ca Theodor Stolojan trebuie sa continue in Parlamentul European, ca PDL are nevoie de el acolo si aceeasi nevoie o are si Romania.

TRADUCERE: N-am prins nimic la ciolan, suntem pe faras si incepem sa ne explicam esecul si sa ne pregatim iesirea in decor.”

16 iunie 2010
“RUSINEA ORASULUI SIBIU, TURCAN SI STIRBET, LUATI-I LA INTREBARI!!!

Acesti doi deputati vi-au promis mariri de salarii, bani pentru cei neajutorati, pensii mai bune. Vi-au promis o viata mai buna. I-ati votat si ei v-au tradat!!!

Luati-i la intrebari.

pe RALUCA TURCAN o gasiti la sediul sau parlamentar (asta cand vine, din cand in cand, nu mai mult de o data pe trimestru) din strada Fabricii, nr.2 la telefonul 0269/253.566 sau pe mail-ul [email protected]

pe CORNEL STIRBET il gasiti la sediul parlamentar de pe strada Nicolae Balcescu nr. 34 sau la numarul de telefon 0269/213366 sau pe mailul [email protected]

4 noiembrie 2010
“SUNT IPOCRIT, DECI EXIST XXVIII

Raluca Turcan, ilustrissima noastra parlamentară nu face mai nimic prin Parlament decât să stea mai toată ziua la televizor şi să trăncăne vrute şi nevrute.

Se bate cu pumnul în piept că face şi desface şi în Sibiu şi de fapt ea, nimic. Se laudă cu mesele pentru săraci (date din banii altora, ea vine doar la masa pusă) dar în rest nu a făcut absolut nimic pentru Sibiu. Nu a adus un ban, nu a susţinut ceva.”

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre ”Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Raluca Turcan alături de Răzvan Codruț Pop în aprilie 2016. Foto: Facebook / Raluca Turcan

Reconcilierea. Reprezentantul unei noi generații

În 4 februarie 2016, Răzvan – Codruț Pop, directorul Direcției județene pentru culte, cultură și patrimoniu cultural național Sibiu, a fost anunțat drept candidatul PNL la Primăria Sibiu. 

“Decizia a fost luată în unanimitate, astăzi, în Biroul politic municipal”, a spus atunci Raluca Turcan. “Transmitem un nou mesaj de seriozitate. PNL ‘mută profesionist la Sibiu. Este o decizie corectă, sănătoasă.” Cu doi ani în urmă, PDL se dizolvase în PNL, în cadrul unui Congres de fuziune.

“Pe cei care mă atacă nu o să-i atac, pe cei care mă lovesc nu o să-i lovesc, pe mine mă interesează să vin cu proiecte, să vin cu principii și să priceapă sibianul că eu sunt reprezentantul unei noi generații de administratori locali”, a spus atunci Răzvan – Codruț Pop.

Patru ani mai târziu, PNL “mută” profesionist la București. Reprezentantul noii generații o va consilia pe Raluca Turcan pe cultură. 

Șocul trăit de un gălățean în Italia, când s-a întors la locuință. Era 2 noaptea: "Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat"
GSP.RO
Șocul trăit de un gălățean în Italia, când s-a întors la locuință. Era 2 noaptea: "Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Bărbatul în braţele căruia Lavinia Pîrva a fost surprinsă în weekend! Imaginea pe care nu credeai că o să o vezi
Playtech.ro
Bărbatul în braţele căruia Lavinia Pîrva a fost surprinsă în weekend! Imaginea pe care nu credeai că o să o vezi
Ce avere deține Clara Chia Marti, iubita lui Pique. Provine dintr-o familie de miliardari
Viva.ro
Ce avere deține Clara Chia Marti, iubita lui Pique. Provine dintr-o familie de miliardari
CEC Bank va emite poliţe RCA, care ar putea fi cele mai ieftine de pe piaţă. Cine este noul lider al asigurărilor auto
Observatornews.ro
CEC Bank va emite poliţe RCA, care ar putea fi cele mai ieftine de pe piaţă. Cine este noul lider al asigurărilor auto
Reacția uluitoare a unui britanic atunci când a văzut cum vorbesc elevii români engleză. Ce a spus Michael despre asta
Știrileprotv.ro
Reacția uluitoare a unui britanic atunci când a văzut cum vorbesc elevii români engleză. Ce a spus Michael despre asta
Cele mai norocoase zodii ale lunii aprilie 2023. Vor fi lovite de o mare șansă
FANATIK.RO
Cele mai norocoase zodii ale lunii aprilie 2023. Vor fi lovite de o mare șansă
El e maghiarul din şefia UEFA care a tras sforile pentru afişarea hărţii Ungariei Mari? Cine e Sandor Csanyi şi ce spunea despre subiect: "Asta e opinia noastră"
Orangesport.ro
El e maghiarul din şefia UEFA care a tras sforile pentru afişarea hărţii Ungariei Mari? Cine e Sandor Csanyi şi ce spunea despre subiect: "Asta e opinia noastră"
Zodii care se confruntă cu probleme la finalul lunii martie. Nativii Balanță, printre cei vizați
Unica.ro
Zodii care se confruntă cu probleme la finalul lunii martie. Nativii Balanță, printre cei vizați
Horoscop 22 martie 2023. Berbecilor le-ar sta bine în postura omului calm și cumsecade, în orice situație, care înțelege ce este important
HOROSCOP
Horoscop 22 martie 2023. Berbecilor le-ar sta bine în postura omului calm și cumsecade, în orice situație, care înțelege ce este important
La ce semne trebuie să fii atentă, ca să afli dacă ai endometrioză
PUBLICITATE
La ce semne trebuie să fii atentă, ca să afli dacă ai endometrioză