MENIU CAUTĂ
15 Sep. 2018 15:52

Un bărbat s-a prefăcut că suferă de Sindromul Down dintr-un motiv șocant. Trei femei care au avut grijă de el l-au acuzat de abuzuri sexuale

Distribuie

Caz bizar în Statele Unite, unde un bărbat de 31 ani a fost arestat, după ce s-ar fi prefăcut că suferă de sindromul Down. Astfel, a angajat îngrijitori care să-i schimbe scutecele și să-l spele, inclusiv în zona genitală. În apărarea sa, tânărul a recunoscut că are un nivel scăzut de inteligență și că are "nevoi speciale".

Nu mai puțin de trei capete de acuzare pentru abuz sexual și unul pentru fraudă au fost aduse lui Paul Anthony Menchaca, tânărul din localitatea Gilbert din statul american Arizona, conform revistei People. Anchetatorii spun că este vorba despre un caz fără precedent.

„Am instumentat numeroase dosare pentru abuzuri sexuale mai mulți ani și nu am mai întâlnit un caz ca acesta', a declarat sergentul Darrell Krueger de la Poliția localitatea Gilbert, pentru sursa citată.

Polițiștii susțin că au demarat anchetat la începutul acestie luni, după ce trei presupuse victime au depus plângeri împotriva lui Menchaca. Toate persoanele se cunoșteau între ele și l-au îngrijit pe bărbatul de 31 de ani.

Potrivit anchetatorilor, Menchaca ar fi folosit numele „Amy”, cel mai probabil al mamei sale, în anunțurile pe care le publica pe site-urile de profil pentru persoanele care au nevoie de îngrijire.

„Ar fi scris că mama are un fiu adult care are nevoi speciale și care trebuie îngrijit acasă, în așa fel încât infirmierii să vină, crezând că vor avea grijă de un adult cu Sindromul Down”, a precizat Krueger.

Pe lângă schimbarea scutecelor și ajutorul oferit pentru îmbăiere, îngrijitorii susțin că au mers cu Menchaca să cumpere cafea, în timp ce mama acestuia s-ar fi aflat la serviciu.

Mai mult, anchetorii susțin că Menchaca „le cerea (îngrijitorilor, n.red) să-i curețe mai bine anumite zone ale corpului” și le-ar fi cerut „să-l ajute să facă duș”.

„Le cerea să facă lucruri ce implicau atingerea organelor sale genitale', a precizat polițistul. „Toți îngrijitorii au reclamat că el se excita când era îngrijit”, a adăugat el.

Îngrijitorii au precizat că nu au cunoscut-o niciodată pe „Amy” și au comunicat cu aceasta numai prin mesaje pe telefon. De altfel, aceștia erau sfătuiți să-l pedepsească pe tânărul care s-a prefăcut că are sindromul Down.

Potrivit anchetatorilor, Menchaca i-ar fi plătit pe îngrijitori cu 160 de dolari la fiecare vizită.

Pe 2 septembrie, unul dintre îngrijitori a devenit suspicios în legătură cu comportamentul lui Menchaca. După ce l-a lăsat într-un loc din oraș, l-a urmărit și a reușit să discute cu părinții săi care se aflau acasă.

Femeia a aflat că Menchaca „nu are probleme să se îngrijească” și atunci a alertat autoritățile.

Tânărul a refuzat că coopereze cu polițiștii. În schimb, părinții le-au spus anchetatorilor că fiul lor nu are sindromul Down și că nu are nevoie de ajutor pentru a se spăla sau pentru a folosi toaleta.

În instanță, Menchaca a spus în apărarea sa că are „nevoi speciale”, potrivit postului de televiziune KPHO/KTVK.

„Am un nivel scăzut de IQ. Mama și tatăl meu au documente care să dovedească asta. Am început să discut cu tatăl meu (…) ca să mă trimită la un psiholog și probabil să merg la un centru de reabilitate pentru a discuta cu cineva”, a spus că bărbatul.

Menchaca a lucrat ca suplinitor la o școală din districtul Chandler, dar și-a dat demisia pe 31 august.


Citește și VIDEO/Viaţa neştiută a „reginei blănurilor”. Dramele prin care a trecut Flora Năstase, cândva printre cele mai bogate femei


 

Citește mai multe despre îngrijitor, Sindromul Down și SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii