„Prin acţiunile sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a purces nu numai la defăimarea şi calomnierea oamenilor de bună-credinţă care au protestat în mod paşnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfinţite de Constituţie, ci şi la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranţa naţională, instigând, practic, la comiterea de violenţe”, spune deputatul.

„Galaţiul este un judeţ condus de 30 de ani de PSD-işti. În frunte cu Dan Nica şi Viorel Ştefan, PSD şi-a bătut joc de Galaţi, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le obţine într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, minţind cu bună ştiinţă despre cele întâmplate la Galaţi. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galaţi, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea că eram bătăuşi înarmaţi, drogaţi şi mobilizaţi de SRI. Prin afirmaţiile sale mincinoase şi având în vedere statul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a afectat siguranţa naţională, încercând să alimenteze conflictul social”, a mai declarat preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache.

Potrivit parlamentarului PMP, în emisiuni din zile succesive, la posturile TV Antena3 şi RomâniaTv, Liviu Dragnea a afirmat despre protestatarii de la Galaţi şi Iaşi că ar fi fost „bătăuşi”, „drogaţi”, „securişti”, „oameni aflaţi la ordinul SRI”, „oameni care se comportă precum cămăşile negre fasciste” etc.

Schema prin care „lumea bună” de la vile își plasează copiii la școlile de prestigiu dintre blocuri. Toată lumea știe, de ce nu vorbește nimeni?
Recomandări
Schema prin care „lumea bună” de la vile își plasează copiii la școlile de prestigiu dintre blocuri. Toată lumea știe, de ce nu vorbește nimeni?

„Genul acesta de limbaj venit dinspre a treia persoană în statul român, preşedintele Camerei Deputaţilor, denotă iresponsabilitate, afectând climatul social şi încălcând dispoziţiile legale în vigoare”, afirmă acesta.

Deputatul Cristache spune că „va lucra cu materialul clientului şi ca depune ca probe înregistrările emisiunilor TV în care Liviu Dragnea a făcut respectivele afirmaţii mincinoase”.

„Nu pot să accept faptul că oameni de bună-credinţă, a căror singură <a acestuia de a da foc ţării. Niciun om politic, indiferent pe ce funcţie s-au cocoţat, nu şi-a permis să vorbească aşa despre români. Am coborât de la <

De ce s-au scumpit mașinile la închiriat și cum au ajuns românii să plătească peste 600 de euro pe săptămână în Italia și 70 pe zi în Grecia
Recomandări
De ce s-au scumpit mașinile la închiriat și cum au ajuns românii să plătească peste 600 de euro pe săptămână în Italia și 70 pe zi în Grecia

Articolul 404 din Codul defineşte infracţiunea de „comunicare de informaţii false”. Astfel, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

„Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la puşcărie în urma plângerii mele penale. Face paşi grăbiţi pe această direcţie şi fără ajutorul meu. Prin această plângere, vreau să le iau apărarea gălăţenilor mei demni şi cinstiţi, care au înţeles pericolul uriaş în care se află România şi au decis să-şi facă auzite vocile. Sunt extrem de mândru de gălăţeni şi le sunt profund recunoscător pentru ceea ce au făcut sâmbătă, 11 mai”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache.


Citeşte şi:

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot