Mergi direct la conținut »
A furat o mașină de lux scoasă la vânzare de un timișorean, dar a scăpat basma curată! Ce au aflat polițiștii care au anchetat furtul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A furat o mașină de lux scoasă la vânzare de un timișorean, dar a scăpat basma curată! Ce au aflat polițiștii care au anchetat furtul

A furat o mașină de lux scoasă la vânzare de un timișorean, dar a scăpat basma curată! Ce au aflat polițiștii care au anchetat furtul

Un orădean și-a scos limuzina BMW la vânzare, iar un timișorean de 23 de ani, cunoscut hoț de autoturisme de lux, a venit să testeze mașina. 

Într-un moment de neatenție al proprietarului, hoțul a copiat cheia, iar cu cheia potrivită a venit la Oradea în noaptea de 28 spre 29 ianuarie și a plecat cu mașina ochită cu câteva zile mai devreme, a anunțat bihoreanul.ro.

În drum spre casă, timișoreanul a dat peste o patrulă de poliție, care i-a verificat datele personale și pe cele ale mașinii. Astfel, a doua zi, când proprietarul mașinii a reclamat furtul, oamenii legii s-au dus la punct ochit, punct lovit. Dar hoțul dispăruse.

Cu toate acestea, cuprins de remușcări, timișoreanul a decis să facă în așa fel să scape basma curată. Astfel, acesta și-a pus prietenii să-l contacteze pe proprietarul mașinii pe care o furase, pentru a ajunge la o înțelegere. Cei doi, plus avocatul orădeanului, au fost prinși când au urcat în mașină.

Întorşi la Oradea, proprietarul BMW-ului le-a adus la cunoştinţă poliţiştilor că s-a împăcat cu hoţul maşinii şi nu mai are nicio pretenţie financiară sau de altă natură faţă de acesta.

Şi, cum împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală în cazul furturilor, poliţiştii au fost obligaţi să claseze dosarul deschis pe numele orădeanului pentru furt calificat. Astfel, hoțul a scăpat basma curată din întreaga poveste.

Cele două părți vor trebui să plătească, însă, cheltuielile judiciare, între acestea fiind şi cele pentru organizarea flagrantului, suma urmând să fie stabilită de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care au coordonat ancheta.


Cum era să vină Pele în România! Libertatea a dezamorsat o știre falsă de pe Facebook!

Close
Închide
  Close