În cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi adevărate, primarul s-ar putea alege cu o nouă învinuire, pentru influențarea declarațiilor, scrie gorj-domino.ro.

Luni, 8 octombrie, Neluș Cornoiu, verișorul primarului comunei Albeni, Ionuț Stan, a fost audiat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj în dosarul în care edilul este cercetat pentru închiderea Centrului de Permanență din comună.

Cornoiu susține că primarul l-a sunat, înainte de a merge la audieri, și i-ar fi sugerat ce declarații să facă la Poliție.

„El m-a sunat să merg la audieri și să spun ce vrea el, dar eu am mers și am spus adevărul, adică referitor la închiderea centrului de permanență și tot ce am fost întrebat”, a spus Cornoiu, conform sursei citate.

După doar două zile, primarul Ionuț Stan a amendat familia Cornoiu cu 1.000 de lei deoarece nu dispuea de autorizație de construire pentru gardul de la șosea, notează sursa citată.

„Doar părinții mei erau acasă, eu eram plecat. A venit primarul la poartă și a cerut autorizația pentru gard, după ce, în urmă cu un an, a zis că să mă apuc de lucrări că nu e nicio problemă. A venit cu două salariate de la primărie, au măsurat gardul și au plecat. Mai târziu, una din cele două femei s-a întors cu procesul-verbal de amendă. În plus, m-a obligat ca să-și iau o grămadă de nisip de la poartă, până la ora 16,00, altfel o să primesc altă amendă”, a spus Cornoiu.

Bărbatul crede că este vorba despre o răzbunare, după ce le-a spus adevărul polițiștilor și nu ceea ce îi recomandase primarul cu care este înrudit.

Dacă acuzațiile lui Neluș Cornoiu se confirmă, primarul Ionuț Stan s-ar putea alege cu un dosar penal pentru influențarea declarațiilor, notează gorj-domino.

„Încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, prevede Codul Penal, în privința influențării declarațiilor.

În aprilie, Centrul medical din Albeni a fost închis din cauza unui scandal amoros între primar și o doctoriță. Edilul Ionuț Stan a schimbat încuietorile de la ușile clădirii, a întrerupt furnizarea de apă și căldură în centru, ba chiar susține că doctorița i-ar fi cerut să se despartă de soție. De cealaltă parte, dr. Ramona Hortopan i-a recomandat primarului „să-şi vadă de treaba lui”.

sursă foto: gorj-domino.ro


Citește și Dragoș Dolănescu, deputat în Costa Rica, susținere neașteptată pentru Udrea: «E inuman ce i se întâmplă»