De Simona Josan,

Grevă spontană la CFR s-a oprit în jurul orei 9. Angajații au organizat acest protest din cauza faptului că nu și-au primit salariile întregi la timp. 89 de trenuri au fost oprite în staţii şi mii de călători au fost blocaţi în trenuri.
„În mai multe locuri de pe reţeaua feroviară, angajaţii au întrerupt spontan lucrul. Asta se referă la toate cele opt regionale şi sucursale de transport feroviar de pasageri şi de infrastructură. Administraţia companiei a început demersurile, o să ia legătura cu reprezentanţii celor care au întrerupt lucrul pentru a încerca o mediere şi a găsi o formulă cât mai rapidă de soluţionare a problemelor. Până la 15 ianuarie au fost plătite aproximativ 70 la sută din salariile aferente lunii decembrie, urmând ca azi şi mâine să se plăteascîă şi diferenţele atât pentru compania de pasageri, cât şi pentru cea de infrastructură”, a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt CFR Călători, la România TV.
Reprezentanta CFR a vorbit şi despre posibilitatea ca oamenii puşi în dificultate de greva lucrătorilor CFR să fie despăgubiţi: „Lucrurile se vor rezolva în timp, nu ştim în ce măsură se pot face întreruperi ale călătoriilor. Pasagerii care coboară în staţii şi întrerup călătoria vor primi înapoi contravaloarea pentru partea de parcurs neefectuată”.
Un număr de 89 de trenuri nu au plecat din staţii din cauza protestului spontan declanşat miercuri dimineaţă de angajaţii Regionalelor Bucureşti, Craiova, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa, nemulţumiţi de întârzierea cu o zi a plăţii salariului pe luna decembrie, informează Compania „CFR” SA.
 
 

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă
GSP.RO

Ce scrie pe adidașii Simonei Halep. Cameramanul de la Australian Open a facut zoom să vadă

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre