De Alina Dan,

Consulatul General al României la Szeged a fost informat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Csongrad cu privire la producerea unui accident grav pe teritoriul Ungariei, în noaptea de 31 august 2013, în care au fost implicaţi 4 cetăţeni români, informează MAE.

Conform datelor deţinute de MAE, autoturismul condus de un cetăţean român circula pe autostrada M43, în direcţia Szeged – Mako, când şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, rupând parapeţii şi oprindu-se în şanţ.

În autoturism se aflau alţi trei cetăţeni români, care se află internaţi la spital, cu leziuni foarte grave. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa.

Familiile aparţinătoare au fost prezente la faţa locului, circulând într-o altă maşină care îi însoţea.

Oficiul consular păstrează permanent legătura cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor.

Oficiul consular a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile ungare în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident.

Acesta este al doilea accident din ultimele zile petrecut în Ungaria şi în care au fost implicaţi cetăţeni români.

Vineri, un microbuz care plecase din Galaţi şi se îndrepta spre Milano, Italia, a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada M5 din Ungaria. În urma incidentului, trei români au murit şi alţii 18 au fost răniţi, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de un TIR.

CITIŢI ŞI:

Accident rutier în Ungaria | „VINA NU E A ŞOFERILOR ROMÂNI!”

Becali îi poate lua lui Florinel Coman casa, mașina sau banii! Cum e posibil
GSP.RO

Becali îi poate lua lui Florinel Coman casa, mașina sau banii! Cum e posibil

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior
HOROSCOP

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior