De Denisa Dudescu,

Imaginile au fost filmate în plină zi în localitatea Dragodana, iar agresorii animalelor sunt doi copii care nu au mai mult de 13 ani. În filmare se observă cum cei doi maltratează animalele și se amuză de suferința lor. Aceștia au legat câinii cu o sârmă, de gât, şi i-au pus să tragă o bucată mare de ciment, sub o ploaie de lovituri.

Imaginile surprinse de un localnic au ajuns pe mâna poliției care a deschis o anchetă. Cum cei doi copii sunt minori, cel mai probabil părinții acestora vor fi trași la răspundere.

Polițiștii au reuşit să salveze cele două animale şi le-au dat în grija unei Asociaţii pentru Protecţia Animalelor din Găeşti.

Maltratarea, schingiuirea, mutilarea și uciderea animalelor, cu intenție, făra drept, sunt infracțiuni potrivit legii. Iar cel găsit vinovat riscă închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penala între 1.200 lei și 120.000 lei. Mai mult, agresorul poate primi interdicția de a deține animale pentru o perioada de la un an la 5 ani. Sancțiunile sunt prevazute la articolul 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Citeşte şi:

Suceava, cel mai lovit județ de coronavirus, are o singură izoletă. “E-n garaj, o folosim la cazurile grave, de dus la Iași”

COVID-19 la Spitalul de Arși. Deși venise de la UPU Suceava, ”bolnavul a fost testat abia după 4 zile, că n-a vrut DSP”, spun medicii

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur