Mergi direct la conținut »
Viorel Cataramă a demisionat din PNL și își face partid. Vrea să taie în carne vie pentru venituri la buget
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viorel Cataramă a demisionat din PNL și își face partid. Vrea să taie în carne vie pentru venituri la buget

Viorel Cataramă a demisionat din PNL și își face partid. Vrea să taie în carne vie pentru venituri la buget

Liberalul Viorel Cataramă și-a dat demisia din partid, anunțând înființarea unei noi formațiuni politice liberale. Viorel Cataramă era prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 și o dată cu demisia a făcut publică și platforma-program a noului său partid. Mai mult, Cataramă a anunțat că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2019.

De Mihai Niculescu,

Printre obiectivele pe care și le-a asumat Cataramă prin noua lui formațiune politică se află înlăturarea pensiilor speciale și a ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă, stabilirea unei pensii minime de 1.000 de lei dar și concedierea a 25% din angajații de la stat. Platforma electorală a fost stabilită în 10 puncte, expuse într-un comunicat, potrivit Mediafax.

„Astazi mi-am dat demisia din PNL. Am hotărât să înființez partidul DREAPTA LIBERALA (DL), primul partid din România care se formează în jurul unei ideologii clar definite, cu următorul program politic:

1. Anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de munca.

2. Anularea tuturor pensiilor speciale pentru politicieni si persoanele din aparatul administrativ.

3. Stabilirea pensiei minime la 1.000 lei (cel putin 70% din salariul minim).

4. Eliminarea privilegiilor ”aristrocrației bugetare”: disponibilizarea a 25% dintre angajatii sectorului public si inghetarea cresterilor salariale in acest sector pentru urmatorii doi ani.

5. Sustinerea puternica a sectorului privat: incurajarea productiei si a serviciilor autohtone, stimularea exporturilor (inclusiv printr-o politica de curs adecvata) si descurajarea importurilor.

6. Lege fara exceptii: sarcina fiscala ve fi asezata in functie de marimea venitului, nu in functie de tipul acestuia si de forma de organizare a activitatii; cota unica stabilita la 10%, TVA bazat pe taxare inversa.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

7. Salariul minim, stabilit prin negocieri intre patronate si sindicate.

8. Stimularea dezvoltarii invatamantului particular (indeosebi a celui superior), concomitent cu acordarea de catre stat a unor burse pentru copii proveniti din familii cu venituri reduse (dar cu rezultate foarte bune la invatatura), pentru a urma cursurile acestor scoli.

9. Reformarea din temelii a sistemului asigurarilor medicale de sanatate, concomitent cu stimularea dezvoltarii sistemului de sanatate privat; intr-o prima etapa, costul sanatatii va fi suportat in proportie de 70% de catre stat (CNAS), restul de 30% de catre sistemul privat de asigurari de sanatate (similar ca la pensii, Pilonul 2).

10. Includerea Romaniei in spatiul Schengen (am indeplinit toate conditiile tehnice pentru aderare).

11. Consolidarea independentei justitiei si a separatiei puterilor in stat; elaborarea unor legi clare, care sa sustina lupta impotriva coruptiei.

12. Promovarea oamenilor de afaceri in functii publice”.


Citește și: Cum ai putea fi sancționat chiar și atunci când nu te vede polițistul că depășești pe linie continuă sau treci pe roșu


 

Close
Închide
  Close