De Daniel Ionașcu,

„În România se întâmplă un lucru groaznic, anume creşterea salariilor din pix, care a generat creşterea tuturor preţurilor. De ce? Pentru că avem o gaşcă pe care eu aş numi-o criminală de comunişti în Banca Naţională a României, care urmează ordinele socialiştilor grupaţi în PSD-ALDE şi ţine cursul de schimb la un nivel care nu reprezintă realitatea. Astfel încât BNR, prin politica pe care o face, şi datorită – repet – acestei grupări de comunişti, că nu pot să-i numesc altfel, încurajează importurile, face România dependentă de importuri, omoară producţia, omoară exporturile şi omoară sectorul privat. Toate s-au scumpit în România, numai euro nu s-a scumpit”, a spus Cataramă joi, potrivit Mediafax.ro.

Omul de afaceri a fost prezent joi la listarea companiei sale, Elvilla, pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

”După părerea mea, cursul ar trebui să fie oricum peste 5 lei, euro – undeva spre 5,3-5,4 lei. Rata inflaţiei nu e la nivelul creşterii preţurilor din România, pentru că a fost ancorată de importurile ieftine”, a continuat acesta.

Ce spune BNR

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu a afirmat că declarațiile lui Cataramă sunt ”politice” și a precizat că în România cursul euro-leu este dat de piață.

Totuși, Cataramă spune că nu piața stabilește cursul. ”Cred că instituţiile abilitate ar trebui să se sesizeze cu privire la intervenţiile în piaţă care duc la prăbuşirea şi descurajarea exporturilor, la falimente în sectorul privat şi la încurajarea importurilor care fac ca România să fie dependentă de împrumuturi si de importuri concomitent cu distrugerea sectorului care ar trebui sa fie motorul economiei româneşti”, a conchis Cataramă.

Totuși, leul a scăzut în ultimele luni în fața euro, și a bifat recent un nou record negativ. Cauza o constituie ”revoluția fiscală” a Guvernului, respectiv trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și scăderea contribuțiilor la Pilonul II.

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile
HOROSCOP
Horoscop 30 mai 2020. Fecioarele au posibile divergențe în cuplu, Racii sunt dornici să își linistească gândurile