LIVE TEXT Premierul Viorica Dăncilă face declaraţii:

 • Vedem zilele acestea o luptă acerbă, pe mai multe fronturi, pe care au pornit-o unii români cu țara și cu poporul lor.
 • Vedem cum Constituția României continuă să fie călcată în picioare de șeful statului.
 • Vedem cum continuă să țină blocată activitatea guvernului într-un dispreț total față de drepturile și așteptările legitime pe care le au oamenii.
 • Vedem campanii de imagine sterile care nu produc niciun efect pentru români, tentative de a da jos guvernul și un lobby agresiv pentru ca reprezentantul României în Comisia Europeană să nu treacă de audieri.
 • Vedem atacuri furibunde, campanii de discreditare și, în esență, o adevărată luptă cu interesele României.
 • Am văzut din partea președintelui și a partidelor de opoziție o campăanie de denigrare de o totală lipsă de rațiune
 • Spre deosebire de domnii Iohannis și Barna, eu nu m-am dus în SUA să fac poze sau să lansez cărți. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplasare de campanie.
 • Eu nu m-am dus în State pentru poze sau șepci. Am venit cu angajamente ferme și proiecții pentru țară. Asta este diferența dintre mine și domnii prezidențiabili: interesul țării.
 • Și mă voi referi aici și la situația Rovanei Plumb din Parlamentul European, unde am văzut din partea președintelui și a partidelor de opoziție o campanie de denigrare și un atac asupra candidatului propriei țări de-o agresivitate fără margini și o lipsă de rațiune totală
 • Vreau să fie clar tuturor: Comisia JURI, prin decizia sa de astăzi, se află la originea unui conflict între legislația națională din România și cea europeană, conflict ce depășește competențele înscrise în Regulamentul de Procedură al Parlamentului, precum și în Tratatul UE.
 • Conform legislației naționale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese. În legislația europeană, un astfel de cadru nu numai ca nu este clar reglementat, dar situația sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări.
 • NU există un conflict dovedit, NU există un motiv solid pentru această respingere. Iar atitudinea Comisiei JURI a fost profund încurajată de opoziția din România, în frunte cu Președintele Iohannis, care anunța cu o oră înaintea deciziei că dorește consultări pe tema nominalizării unui nou comisar European
 • Și să nu uităm nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, împotriva României. Să nu uităm că președintele Comisiei JURI este membru al grupului condus de domnul Cioloș! Să-l întrebăm și pe domnul Dacian Cioloș ce demersuri a întreprins în acest sens și care este mai exact influența dumnealui în ceea ce privește decizia de astăzi.
 • Noi vom face o nouă propunere de comisar european. Iar în ceea ce privește invitația la consultări adresată de președinte, îi răspund că voi veni de îndată, același “de îndată” cu care și dumnealui a decis să numească miniștrii interimari – conform deciziei CCR care a stabilit că președintele a încălcat Constituția.
 • Acești oameni duc o luptă totală cu tot ce e în interesul României. La fel ca partidele de dreapta, oamenii noi, care s-au chinuit luni de zile să se pună de acord pentru textul moțiunii de cenzură și dărâmarea guvernului – la fel de haotic ca acum 3 luni, la fel de slab, la fel de dăunător pentru români și societate.
 • Am mai văzut acest film. Filmul veșnicei moțiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat și dezbinat opoziția decât guvernul.
 • Au mai încercat acest lucru și s-au făcut de râs la vot. Pentru că nu toți parlamentarii stau încolonați în spatele așa-zisului viitor premier, domnul Orban. Nu toți se regăsesc în proiecția de austeritate a opoziției, de tăieri masive din veniturile oamenilor. Nu toți sunt confortabili cu lipsa totală de viziune și echipă. Și nu se simt reprezentați de această alianță a oportunismului.
 • De aceea ultima moțiune nu a trecut și de aceea nu va trece nici aceasta. Pentru că oamenii de bună credință nu pot da un vot real de sprijin și susținere pentru NIMIC. Aroganța de care dau dovadă acum i-a mai costat o dată rușinea de a-și vedea picată la vot moțiunea mult trâmbițată. O vor trăi din nou, pentru că nu au învățat lecția responsabilității.
 • Ca să fie clar: această moțiune NU va trece!
 • Și dacă tot vorbim de aroganță și lecții neînvățate, avem în continuare un președinte în funcție care încalcă Constituția. Au trecut două săptămâni de la decizia CCR, iar președintele continuă să refuze să numească miniștrii interimari. În ce țară este posibilă această încălcare? În ce stat european mai este în funcție un președinte care calcă în picioare legea fundamentală a țării?
 • I-am adresat domnului Iohannis inclusiv o scrisoare deschisă pentru a-i cere să își facă datoria constituțională, să numească un ministru al afacerilor interne, ca să putem lua măsurile ce se impun pentru ca nenorociri precum cea de la Caracal sau Dâmbovița să nu se mai întâmple. Nu am primit niciun răspuns, nu am văzut nicio decizie.
 • Avem nevoie de ministru la Educație. Mâine începe anul universitar iar ministerul nu are conducere din cauza încăpățânării și inconștienței președintelui. Este inadmisibil și este rușinos pentru cel ce promitea România Educată.
 • Avem cel mai iresponsabil președinte pe care l-a văzut România vreodată, unul care acționează conștient împotriva propriului popor. Un președinte care a uitat de români și de țara lui și a pornit o campanie oarbă, agresivă, împotriva partidului de guvernământ.
 • Ca și opoziția, acești oameni nu au niciun plan pentru România. Ei nu se luptă pentru un proiect, pentru o viziune sau pentru bunăstare. Ei nu se luptă să facă bine oamenilor, să aducă vreo formă de progres în viața de zi cu zi a fiecăruia. Ei luptă împotriva Partidului Social Democrat, luptă unii cu alții, luptă cu interesul țării.
 • Asistăm la un precedent periculos pentru România – încălcarea Constituției, sabotarea propriului candidat în Parlamentul European, blocarea constantă a Guvernului cu moțiuni o dată la 3 luni și ZERO viziune pentru viitor.
 • Nu putem continua așa. Am încredere în români, am încredere în toți cei ce văd și înțeleg că aceste lucruri ne fac rău, ca societate, ca democrație, ca stat european. Am încredere în puterea votului din această toamnă, când vom opri TOATE LUPTELE INTERNE CE AU CA VICTIME ROMÂNII, STABILITATEA ȘI INTERESUL ȚĂRII.

Dăncilă l-ar vrea pe Mihai Fifor comisar european

UPDATE ora 18.10 Premierul Viorica Dăncilă l-ar dori pe Mihai Fifor, secretarul general al PSD, pentru funcţia de comisar european.

Mai sunt vehiculate numele lui Eugen Teodorovici, al Ramonei Mănescu, sau al Claudiei Țapardel, iar premierul ar urma să lase decizia finală forurilor de conducere.

Şefa PSD ar urma să facă anunţul, luni seară, de la sediul central al partidului, însă decizia finală va fi luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Viorica Dăncilă ignoră, astfel, apelurile Opoziţiei, de a nu lua o decizie, fără acordul premierului României şi avizul Parlamentului.

În plus, România trebuia să vină cu o propunere femeie, pentru a se respecta criteriul de gen, impus de noul preşedinte al Comisiei Europene.

Şeful statului a chemat-o, la negocieri, la Palatul Cotroceni, pentru a stabili calea de urmat, în urma eşecului din PE.

Liderii PSD au evitat, luni, să reacţioneze după decizia din comisia JURI.

Şefa PSD urmează să anunţe decizia în privinţa comisarului european din partea României.

În week-end, premierul a afirmat că Rovana Plumb are susţinerea ei necondiţionată, în ciuda votului de vineri, din comisia juridică a PE.

Luni, însă, comisia din Parlamentul European a dat verdictul final, şi anume că Rovana Plumb nu este „potrivită” pentru funcţia de comisar european.

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis luni o scrisoare premierului Viorica Dăncilă prin care o invită la consultări, miercuri, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de comisar european din partea României.Citeşte şi:

Scrisoare deschisă a răniților din clubul Colectiv către autoritățile statului român: „Așa cum boala noastră este pe toată viața, avem nevoie ca și tratamentul să fie la fel”

Urmărește-ne pe Google News
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu rupe tăcerea după ieșirile tatălui său de la Survivor. „Nu m-a crezut nimeni! Acum știe toată țara”
PARTENERI - GSP.RO
Fiul lui Cătălin Zmărăndescu rupe tăcerea după ieșirile tatălui său de la Survivor. „Nu m-a crezut nimeni! Acum știe toată țara”
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Playtech.ro
Prinsă în pădure cu amantul! O celebră prezentatoare de la noi și-a spulberat căsnicia
Bărbatul care şi-a obligat prietenul să îşi sape groapa, apoi l-a ucis pentru că îi violase fetiţa nu va fi cercetat pentru crimă. Decizia judecătorilor ruşi
Observatornews.ro
Bărbatul care şi-a obligat prietenul să îşi sape groapa, apoi l-a ucis pentru că îi violase fetiţa nu va fi cercetat pentru crimă. Decizia judecătorilor ruşi
Horoscop 19 ianuarie 2022. Scorpionii ar fi bine, chiar de la primele ore, să încuie undeva, departe, orice impuls războini
HOROSCOP
Horoscop 19 ianuarie 2022. Scorpionii ar fi bine, chiar de la primele ore, să încuie undeva, departe, orice impuls războini
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Știrileprotv.ro
Maxim a fost răpit de lângă bunica sa. Poliția i-a găsit cadavrul îngropat într-un 'mormânt' de beton
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
Telekomsport
Prezentatoare TV celebră, concediată după ce şi-a umilit o colegă. Ce a putut spune. Emisiunea ei iese din grilă
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat
PUBLICITATE
AZI PENTRU MÂINE. La ce să ai grijă și acum, chiar dacă sărbătorile s-au terminat