Mergi direct la conținut »
O nouă conferință maraton ținută de Viorica Dăncilă. Candidatul PSD: "Voi fi un președinte reformator"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

O nouă conferință maraton ținută de Viorica Dăncilă. Candidatul PSD: „Voi fi un președinte reformator”

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia și-a prezentat angajamentul său față de români și prioritățile pentru mandatul de Președinte al României.

De Valentina Postelnicu, Andreea Radu,

Viorica Dăncilă a declarat că ține cu românii, că nu și-a vorbit niciodată țara de rău.

„Eu nu merg înafara graniței țării să dau socoteală. Merg să mă bat pentru români”, a spus candidatul PSD.

„Sunt un om cu credință și frică de Dumnezeu. Sunt singurele temeri: frica de Dumnezeu și teama să nu dezamăgesc niciodată când îi reprezint pe români”, a mai spus Dăncilă.

Dăncilă spune că mandatul ei va fi cel al președintelui reformator.

„Am cinci principii: medierea, implicarea, reforma, interesul public și transparența. Mandatul meu va fi cel al președintelui mediator”, a spus președintele PSD.

Viorica Dăncilă spune că mandatul ei va fi cel al președintelui care asigură dialog și transparență instituțională, iar agenda președintelui, deplasările și cheltuielile Administrației Prezidențiale vor fi transparente din prima zi

„Nu voi încălca niciodată Constituția, cum a făcut actualul președinte. Voi începe din prima zi demersurile pentru a renunța la imunitate. Un președinte cinstit nu are nevoie de imunitate”, a mai spus Dăncilă.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Vilele de protocol dedicate președintelui vor fi integrate într-un porgram dedicat copiilor orfani, a declarat președintele PSD.

„Pe tot parcursul mandatului, vilele de protocol ale președintelui vor fi dedicate copiilor orfani din România”, a afirmat Dăncilă.

Referitor la grațiere, Dăncilă a declarat că persoanele acuzate de corupție nu vor fi grațiere.

În ceea ce privește politica externă, candidatul PSD spune că are ca obiective aderarea României la euro, la Schengen și renunțarea la viză pentru cetățenii români care vor să călătorească în SUA.

Cele trei obiective majore pe care Dăncilă a spus că le va urmări sunt: întărirea parteneriatului strategic cu SUA, consolidarea profilului României în UE și NATO, creșterea profilului în regiunea extinsă a Mării Negre.

Întrebări primite de Dăncilă din partea jurnaliștilor:

Întrebată de un jurnalist dacă a citit raportul legat de 10 august.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

„Am mai răspuns legat de 10 august. Eu cred că nu trebuie să venim noi cu scenarii, haideți să vedem ce va spune justiția”, a mai spus Dăncilă.

La întrebarea, „vă mențineți părerea că pe 10 august a fost lovitură de stat?”, Dăncilă a răspuns:

„Cred că entitățile menționate în raport trebuie să dea aceste răspunsuri. Da, am spus că seamănă cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut apoi că nu a fost lovitură de stat. Am răspuns legat de evenimentele din 10 august și cred că e corect să vedem ce spune justiția”.

Un jurnalist a întrebat-o pe Dăncilă care este Teorema lui Pitagora, iar candidatul PSD a dat răspunsul corect.

„Am spus că nu voi mai răspunde la asemenea întrebări, ne vom concentra pe probleme politice. Dar pentru că iar o să se spună că nu știu, vă voi răspunde: Suma pătratelor catetelor e egală cu pătratul ipotenuzei”, a declarat Dăncilă.

Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
Recomandări
Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
 

Întrebată dacă își asumă un mesaj apărut zilele acestea pe Facebook, o scrisoare în care era scris: „Luptăm pentru ca Iohannis să nu vă ia ultimii bani de medicamente”.

„Nu. Eu nu am venit niciodată cu o dezinformare. Cred că omul care a venit cu cele mai multe e Iohannis”, a spus candidatul din partea PSD.

„Nu le transmit eu. E democrație, fiecare poate să-și expună punctul de vedere. Asta nu înseamnă că e opinia unui partid. S-a spus în aceeași zi că am și eu cască, prompter, s-a văzut că nu. Dar asta nu înseamnă că e opinia întregului partid. Este opinia lor personală, nu a partidului. Dacă veneam cu un comunicat din partea partidului, atunci era opinia partidului. În rest, fiecare membru de partid poate avea părere personală”, a mai spus Dăncilă.

La întrebarea „România e o democrație sau dictatură?”, candidatul PSD a răspuns: „Un om care vrea toată puterea în stat nu e dictator?”.

Viorica Dăncilă a declarat că prima vizită oficială pe care o va face în calitate de președinte va fi în Republica Moldova. De asemenea, candidatul PSD a afirmat că vrea să dezvolte parteneriatul strategic cu SUA.

Întrebată dacă va susține PSD la o moțiune de cenzură dacă ajunge președinte, candidatul PSD a afirmat:

„Ce a făcut Iohannis nu va face Dăncilă. Voi fi președintele tuturor românilor. El s-a comportant ca președintele PNL. Eu voi președintele tuturor, al PSD, PNL, USR, UDMR, PMP. Nu voi spune niciodată ‘Demiteți un guvern’. Ar însemna că am încălcat Constituția”.

Candidatul PSD a fost întrebată ce notă și-ar da pentru prestația ca premier pe o scară de la 1 la 5.

„Nota 4, pentru că mereu e loc de mai bine. Am lăsat în urmă lucruri bune pentru oameni, pentru oamenii cu așteptări, am crescut nivelul de trai. Am ajutat comunitățile locale, am fost un premier al tuturor românilor. Mi-ar fi plăcut să spuneți de această apreciere de la 1 la 10, pentru că va apărea știrea că mi-am dat nota 4”, a spus Dăncilă.


Potrivit Partidului Social Democrat, candidatul PSD va avea un dialog deschis cu reprezentanții mass-media, pe baza angajamentelor asumate și a activității sale.

Evenimentul este organizat la Palatul Parlamentului, “Sala Spiru Haret”, nivel P.

PSD mai anunţă că accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă, iar ntrarea jurnaliștilor se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate.

Este a doua conferinţă organizată la Parlament, de preşedintele PSD, candidat la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Prin conferinţă a avut loc în ziua în care preşedintele Klaus Iohannis a organizat dezbaterea la Biblioteca Centrală Universitară, în forfmat restrând, cu câţiva jurnalişti, formatori de opinie şi politologi.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați care duminică se înfruntă în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019.

În turul 1 al alegerilor s-au prezentat la vot 51,19% din numărul total de alegători înscrişi în listele electorale permanente.

Românii din diaspora care merg la urne au la dispoziție trei zile pentru a vota. Votul pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019 va putea fi exprimat în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2019.Close
Închide
  Close