Peste 10% dintre țânțarii din România sunt purtători ai virusului, potrivit unui studiu recent al Institutului Cantacuzino din București.
Săptămâna aceasta, cel puțin șapte oameni din România, cu vârsta de peste 50 de ani, au contractat boala, iar trei dintre aceștia au murit din cauza complicațiilor.
Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate după ce pacienții au ajuns la spital cu meningită sau meningoencefalită, o infecție a meningelor și a creierului.
În cazuri rare, pacienții se pot confrunta cu o infecție gravă a sistemului nervos după contractarea virusului, care poate duce la paralizie, convulsii, pierderea vederii și comă.
Cu toate acestea, opt din zece persoane infectate nu prezintă niciun simptom. Persoanele în vârstă sau persoanele cu boli cronice sunt cele mai vulnerabile în fața virusului West Nile.
Oamenii sunt sfătuiți să își acopere tot corpul atunci când vizitează zone cu multă vegetație și umiditate ridicată pentru a evita să fie mușcați de țânțari. De asemenea, ar trebui să folosească spray-uri anti-țânțari, să instaleze plase la ferestre și să golească recipientele cu apă în care aceste insecte se pot înmulți.
Fotografie ilustrativă / Sursa: 123rf.com
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro