De Daria Maria Diaconu,

în postarea pe care a făcut-o în mediul online, Vlad Voiculescu afirmă că multe țin de comportamentul personalului din spitale.

„O femeie a murit după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului pe o masă de operație a Spitalului Floreasca. Multe, extrem de multe țin de comportamentul personalului, de reguli și protocoale internaționale adaptate la condițiile de la noi și de tot ceea ce presupune siguranța pacientului”, a notat el.

Vlad Voiculescu a reacționat și vizavi de declarațiile lui Mircea Beuran, afirmând că declarațiuile acestuia „sunt în linie” cu ceea ce a văzut și a auzit în acești ani din partea celor aflați în posturi de conducere în domeniul medical.

„Am urmărit astăzi (duminică – n.r.) declarațiile Prof. Univ. Dr. Beuran (Președinte al Senatului UMF București) despre ce s-a întâmplat la Floreasca.

Tonul, conținutul, toate sunt în linie cu ceea ce am tot văzut și auzit toți acești ani din partea mai marilor medicinei românești: de la anumiți miniștri, la mari profesori, la reprezentanți ai colegiului medicilor, la anumiți înalți funcționari, la anumiți medici, la anumite asistente, ba chiar la anumite infirmiere și la anumiți portari.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

Toți au cucerit (doar ei știu cum) o funcție, un post… și acum au dreptul de a face uz de puterea câștigată, de rețeaua de «pretini», de faptul că oricum nu ai la cine altcineva să apelezi, pe scurt… ești pe tarlaua lor. În fapt, nu e tarlaua lor. Nici a miniștrilor, nici a marilor profesori, nici a Colegiului Medicilor, nici a vreunuia dintre cei înșirați mai sus”, a scris fostul ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu a făcut referire și la o postare pe care un medic anestezist român din New York a publicat-o cu referire la cazul pacientei arse pe masa de operație de la Spitalul Floreasca:

„Voi reda aici doar ceea ce scria acum o oră un medic român anestezist la New York (Daiana Voiculescu, simplă coincidență de nume):

«Unul dintre primele lucruri pe care orice rezident de chirurgie și anestezie trebuie să le știe este cum să evite producerea incendiului pe masa de operație. În sistemele medicale responsabile există practici și protocoale clare care sunt aplicate cu strictețe de către tot personalul medical, de la profesor până la infirmieră și brancardier. Un incendiu de mari proporții pe masa de operație nu poate fi produs și întreținut decât de cantități relativ mari de substanțe combustibile. Oricine știe că alcoolul din substanțele dezinfectante este combustibil și electrocauterul nu trebuie folosit înainte de evaporarea totală a lui. Și, tot în sistemele medicale responsabile, cine ignoră grosolan siguranța pacientului își pierde dreptul de practică. Cel puțin dreptul de practică.»”

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Femeia, în vârstă de 66 de ani, a murit duminică seara, 29 decembrie 2019.

FOTO: Hepta

Citeşte şi:

Explicațiile lui Beuran despre incidentul de la Floreasca. De ce a semnat protocolul operator

Porcul de Mangalița, un nou subiect de discordie româno-maghiară. Ungurii acuză uzurparea paternității rasei

Bucureștiul liber de acum 30 de ani, fotografiat de un japonez aventurier: “Am văzut mulți oameni frumoși și liberi în acele zile”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare