De Flavius Toader,

The Guardian, ziar tradițional de stânga, a publicat pe prima pagină mesajul lui Jeremy Corbyn, liderul laburist, care și-a îndemnat alegătorii să dea o lovitură sistemului.

 

The Daily Telegraph, cotidian conservator, dedicat cauzei lui Boris Johnson în campanie, l-a preferat pe prima pagină chiar pe premier.

 

The Sun nu a avut nicin dubiu, iar prima pagină a avut un mesaj total pro-Brexit, pro-Boris Johnson și anti-Corbyn.

Tabloidul a preferat mesajele simple, pe înțelesul tuturor: Dacă Boris câștigă, ne așteaptă un viitor luminos, dacă Jez cel roșu obține victoria, atunci lumina se va stinge de tot.

 

Și Daily Mail s-a poziționat tot alături de conservatori.

Azi trebuie să înfrunți potopul și să mergi la vot pentru a-l susține pe Boris, a titrat Daily Mail.

 

Daily Mirror, un tabloid de stânga, i-a îndemnat pe alegători să voteze pentru Corbyn și pentru politica sa anunțată de sprijinire a serviciilor publice afectate de austeritatea impusă de conservatori.

 

Mult mai echilibrat este Financial Times, care citează ultimul sondaj și pune sub semnul întrebării majoritatea conservatorilor.

 

O analiză a cotidianului The Guardian arată că cele mai multe notificări trimise de aplicațiile principalelor site-uri de știri din Marea Britanie au fost mai degrabă favorabile conservatorilor și negative în privința laburiștilor.

The Daly Telegraph a fost în mod special debalansa ăn favoarea partidului condus de Boris Johnson, spune analiza The Guardian.

Citeşte şi:

Bilete false la Untold și Neversea, vândute de un prahovean. A înșelat zeci de persoane, prejudicul este de 60.000 de lei

VIDEOREPORTAJ | Vă mai amintiți cum bântuiam, civili și militari nepregătiți, pe străzi în decembrie 1989? Am avut același sentiment însoțind o echipă de geniști irakieni prin ruinele din Mosul

Cum arată Bucureștiul văzut din Stația Spațiala Internațională. Fotografii publicate de NASA

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor