11 Ian. 2018 13:49

Un polițist din Iași ar fi încercat să violeze o adolescentă de 16 ani. Tatăl fetei: „Îi e frică să nu dea cu mașina peste ea”

Distribuie

Grave acuzații la adresa unui polițist din Iași care ar fi abuzat sexual o adolescentă de 16 ani. Agentul de poliție, care este vecin cu fata, i-ar fi propus să întrețină relații sexuale. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, care este și tată, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Agentul de poliţie Gabriel Dan Enache de la Poliţia Gorban este audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni la secţia de Poliţie la care lucrează, notează Ziarul de Iași.

Audierea agentului are loc la postul de Poliție din localitatea Gorban, județul Iași
sursă foto: bzi.ro

Polițistul a dat explicații anchetatorilor, după ce părinții unei adolescente de 16 ani au depus, miercuri, o plângere în care îl acuză că le-ar fi abuzat sexual fiica.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că agentul este vecin cu fata, care o ajută la treabă pe soția omului legii de un an și jumătate. Miercuri, adolescenta ar fi rămas singură în casă cu polițistul, care ar fi trântit-o pe pat.

„Un polițist de la sediul din Gorban a făcut avansuri sexuale fiicei mele de 16 ani. A chemat-o la el în dormitor și i-a zis să îi dea un pupic pe guriță. A sărutat-o pe ureche, pe gât, pe gură. A împins-o pe pat și i-a pus mâna pe burtă și a mângâiat-o. Fata s-a sculat și i-a zis că are treabă afară. El i-a spus să rămână doar între el și fată. Aseară am zis că mergem să denunțăm. Merge zvonul în sat că are relații în Iași. Și fata a spus că îi e teamă să meargă la Poliție, pentru că îi e frică să nu dea cu mașina peste ea', a precizat Cătălin Popovici, tatăl minorei, pentru sursa citată.

Tatăl adolescentei a depus plângerea la Poliție
sursă foto: bzi.ro

Fata care ar fi fost abuzată provine dintr-o familie săracă, cu șapte copii, care trăiește din ajutorul social. Asta a precizat primarul comunei Gorban, Dănuţ Rotaru, pentru Agerpres.ro.

„M-a sunat tatăl fetei îmi spună ce s-a întâmplat şi să mă întrebe la care poliţie să se ducă. I-am zis să se ducă la comandant la Răducăneni. Mi-a spus că a venit fata plângând acasă, că ar fi fost la respectivul. O ajuta pe soţia acestuia la curtea din spate de la magazin. În casă, am înţeles, ar fi (…) încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea', a declarat, pentru sursa citată, primarul localităţii Gorban, din comuna Răducăneni.

Părinții au depus o plângere împotriva agentului Gabriel Dan Enache. Ajutorul șefului de post care ar fi făcut propunerea indecentă este, însă, în concediu.

„Ancheta este în desfășurare, a început urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de agresiune sexuală', a declarat, pentru Ziarul de Iași, procurorul Niculina Lisnic, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Agentul are 41 de ani și este tatăl unui copil minor. Din păcate, nu este primul caz în care un polițist este acuzat de abuzuri sexuale. Agentul Eugen Stan a fost arestat, după ce ar fi abuzat sexual doi copii în scara unui bloc din cartierul Drumul Taberei din Capitală.


Citește și Scrisoarea unui polițist de la Serviciul Omoruri care a anchetat cazul pedofilului: Era unul de-al nostru. Bine că l-am prins


 

Loading...
Comentarii