MENIU CAUTĂ
02 Aug. 2017 09:18

Prințul Philip participă la ultimul angajament oficial în calitate de prinț consort. Ce va face în continuare

Distribuie

Prințul Philip efectuează, astăzi, ultimul angajament oficial în calitate prin consort, a anunțat Palatul Buckingham. Ducele de Eninburgh va face trecerea în revistă a Royal Navy, scrie BBC News. 

 

Ultimul angajament public oficial al Ducelui de Edinburgh va fi o întâlnire cu Marina Regală. După acest eveniment, prințul Philip se va retrage din îndatoririle sale regale, a anunțat Palatul Buckingham.

În vârstă de 96 de ani, soțul Regine Elizabeta a II-a și-a anunțat retragerea în luna mai, după zeci de ani în care a fost alături de Regină, și organizarea de evenimente pentru acțiunile sale caritabile.


Citește și: EXCLUSIV/ Fuego: 'Așa cum casa părintească nu se vinde, n-aș putea să vând apartamentul părinților mei, chiar dacă nu mă voi muta acolo vreodată'


Potrivit Casei Regale, prințul Philip a efectuat 22.219 angajamente solo începând din 1952.

Miercuri, în calitatea sa de Căpitan General al Marinei Regale, ducele va participa la o paradă pentru a marca finala Global Challenge din 1664 – o serie de provocări de forță și rezistență care urmăresc adunarea de fonduri pentru acțiuni caritabile.

Chiar dacă și-a anunțat oficial retragerea din viața publică și nu va mai avea angajamente publice oficiale, Palatul Buckingham a spus că Ducele ar putea decide în continuare să participe la anumite evenimente alături de Regină.

Recent, Ducele de Edinburgh a fost internat în spital, unde a petrecut două nopți pentru a fi tratat de 'infecţii legate de o patologie existentă'.

Programul public al Reginei va continua în mod normal.

La anunțarea retragerii la începutul acestui an, consortul regal a fost lăudat pentru anii de serviciu, iar prim-ministrul Theresa May a transmis „cea mai profundă recunoștință”.

Liderul laburist Jeremy Corbyn i-a urat „tot ce este mai bun în pensionarea bine meritată”.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Oana Roman este musafir în bucătărie. „Intru doar pentru că trebuie să fac cafea, ceai'


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Podul Constanța, radiografia pericolului
Loading...
Comentarii