Trump l-a numit ”nebun” pe Comey în discuția cu Lavrov

19 mai 2017 23:55

Trump l-a numit nebun pe Comey în discuția cu Lavrov și spune că demiterea acestuia a slăbit presiunea prvind ancheta derulată de FBI, dezvăluie The New York Times.

Potrivit unui rezumat al întâlnirii avute de Donald Trump cu ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov la Washington, făcut public de presa americană, președintele SUA l-a numit pe fostul director al FBI James Comey, ”nebun”.

”Tocmai l-am destituit pe directorul FBI. Era nebun, un nebun. M-am confruntat cu o mare presiune din cauza Rusiei. A fost înlăturată”, a spus Trump, potrivit acestui document. ”Eu nu sunt anchetat”, a mai spus președintele.

Conversaţia dintre cei doi a avut loc la o zi după destituirea lui Comey, iar dezvăluirea de vineri seara consolidează ideea că Trump l-a dat afară pe Comey din cauza investigaţiei Biroului Federal de Investigaţii (FBI) cu privire la o posibilă colaborare dintre membrii echipei de campanie a actualului președinte și agenţi ruşi în timpul campaniei elecorale.

Trump a recunoscut de altfel acest lucru într-un interviu pentru un post de televiziune, însă Casa Albă a oferit altă jusitificare a destituirii.

Directorul FBI a fost concediat de Donald Trump în urmă cu aproape o săptămână, iar decizia controversată a stârnit o adevărată furtună pe plan politic. Pe lângă scandalul privind demiterea lui Comey, Trump este acuzat și că a divulgat Rusiei informații strict secrete în întâlnirea cu Serghei Lavrov. 

Până când acest lucru să iasă la iveală, întâlnirea în sine a stârnit critici. Asta după ce Moscova a publicat fotografii de la întâlnirea care s-a desfășurat în spatele ușilor închise

Trump a scris pe Twitter o ameninţare voalată la adresa lui Comey, aparent sugerând că ar putea exista discuţii între cei doi ce ar putea fi transmise presei, pentru a contracara eventuale acuzaţii lansate de fostul director FBI.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro