01 Feb. 2018 18:03

Până când mai durează vremea de primăvară. Ce spun meteorologii

Distribuie

Prognoza meteo pentru weekend-ul 2-4 februarie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că vremea va fi deosebit de caldă şi zilele următoare, chiar şi cu 15 grade mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 18 grade.

„În acest sfârşit de săptămână, vor fi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Ziua de duminică va foarte călduroasă, aşteptăm maxime chiar şi de peste 15 grade în partea de sud-est a ţării, estimăm chiar 18-19 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, însemnând cu mai mult de 15 grade faţă de cum ar fi normal la început de lună februarie”, a declarat, pentru Mediafax, Teodora Cumpănaşu, meteorolog de serviciu.

Reprezentanţii ANM au menţionat că în următoarele zile vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste normalul acestei perioade, astfel, joi vor fi maxime de 14 grade, iar vineri, vor mai urca până la 15 grade, iar minimele vor fi, în mare parte a ţării, tot pozitive. Doar în depresiuni se vor înregistra, pe timp de noapte, chiar şi -10 grade.

„Nu scăpăm nici de precipitaţii în extindere, începând de vineri seară, chiar şi sâmbătă. Vor fi sub formă de ploi, pe arii extinse în jumătatea de veste, unde devin moderate cantitativ, ceva mai puţine şi mai slabe, în rest. Aşteptăm şi la munte precipaţii sub formă lichidă, în special la altitudini sub 1500 de metri, dar cu riscul de producere a poleiului, iar la altitudini mai înalte, predomină ninsorile, care temporar sunt asociate şi cu intensificări ale vântului”, a adăugat meteorologul.

În ceea ce priveşte vremea pentru luna februarie, vor fi intervale cu vreme caldă, dar şi cu temperaturi scăzute.

„Cu siguranţă, în luna februarie se va întâmpla ca în ianuarie, vor fi altenanţe între perioadele reci şi cele calde, să nu uităm că ianuarie a avut temperaturi minime sub -20 de grade nu numai în zonele depresionare. În prima jumătate a lunii, domină masa de aer cald, dar la sfârşitul lui februarie, cu siguranţă, vor fi intervale şi cu vreme ceva mai severă”, a precizat Teodora Cumpănaşu.

La acest sfârșit de săptămână, valorile termice vor continua să crească vineri şi se vor situa cu mult peste mediile climatologice ale perioadei, cu maxime între 5 şi 14 grade şi minime între -1 şi 9 grade, mai scăzute doar în estul Transilvaniei.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 2-4 februarie. Vineri, 2 februarie

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor continua să crească şi se vor situa cu mult peste mediile climatologice ale perioadei, cu maxime între 5 şi 14 grade şi minime între -1 şi 9 grade, mai scăzute doar în estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice şi sud-vestice, unde local va ploua slab. Noaptea, cerul va deveni mai mult noros, ploile se vor extinde devenind moderate cantitativ şi cuprinzând jumătatea de vest a ţării, în timp ce la munte vor fi şi lapoviţe sau ninsori, îndeosebi la altitudini mai mari. Vântul va avea intensificări în special în sud-vestul, vestul teritoriului şi pe litoral, iar pe crestele montane va fi tare. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în cursul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

LA MUNTE

Valorile termice vor continua să crească şi se vor situa cu mult peste mediile climatologice ale perioadei. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde local vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ploaie slab, iar pe creste şi lapoviţă şi ninsoare. Noaptea, cerul va deveni mai mult noros, precipitaţiile se vor extinde iar în masivele din jumătatea vestică a ţării vor deveni moderate cantitativ. Ele vor fi sub formă de ploaie şi, îndeosebi la altitudini mai mari, şi lapoviţe sau ninsori. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 2-4 februarie. Sâmbătă, 3 februarie

ÎN ŢARĂ

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste cele normale în luna februarie. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii, în prima parte a intervalului sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări susţinute, iar pe creste rafalele vor depăşi 80 km/h, viscolind sau spulberând zăpada.

Prognoza meteo pentru weekend-ul 2-4 februarie. Duminică, 4 februarie

LA MUNTE

Valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales în cursul zilei, local va ninge. Vântul va avea intensificări, iar în zona înaltă va sufla tare, viscolind ninsoarea, potrivit sursei citate.


CITEȘTE ȘI…  ANALIZĂ / Alba-neagra cu Declarația 600. Vrei, nu vrei, statul tot îți ia banii. Haosul continuă în sistemul fiscal

EXCLUSIV / Pepe e resemnat. Și-a luat gândul de la banii furați și nu vrea proces pentru că 'e lung și obositor'


 

Loading...
Comentarii