Cine este autorul atacului armat de pe Champs Elysees

21 aprilie 2017 07:33

Un bărbat în vârstă de 39 de ani este autorul atacului armat de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui polițist. Acesta se afla în atenția autorităților, fiind suspectat că s-a radicalizat, relatează BBC News.


ANALIZĂ | Franța, sub amenințarea teroristă. Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale


Procurorul Parisului Francois Molins a afirmat, la scurt timp după atacul armat, că suspectul “a fost identificat”. Numele acestuia nu a fost însă dat publicității, deoarece autoritățile desfășurau mai multe raiduri pentru a stabili dacă acesta a avut vreun complice.

Potrivit presei franceze, atacatorul de pe Champs Elysees a fost închis, la începutul anilor 2000, pentru că a tras asupra unui polițist. Mai precis, a fost condamnat în 2005 la 15 ani de temniță pentru tentative de asasinare a unui polițist și a fratelui acestuia, în regiunea Parisului.

Recent, acesta a ajuns în atenția serviciilor secrete drept un potențial islamist. Nu este clar, însă, unde și cum s-a radicalizat bărbatul.

Atacul armat de pe Champs Elysees s-a soldat cu moartea unui polițist, cu rănirea altor doi. Totodată, atacatorul a fost ucis de ofițeri de poliție.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care a anunțat, prin intermediul agenției sale de presă.

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro