Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

FOTO/ Actorul Dorel Vișan, la înmormântarea ziaristului George Stanca. “Era nemulțumit de el și de alții“

Printre cei care l-au condus astăzi pe ultimul drum pe ziaristul George Stanca se numără și actorul Dorel Vișan, care a făcut declarații emoționante despre cel care i-a fost prieten. Cunoscutul publicist, poet și ziarist George Stanca este înmormântat azi.

UPDATE 14.30. Sicriul cu trupul neînsuflețit al ziaristului George Stanca a fost scos din biserică, iar cortegiul funerar se îndreaptă către cimitir. Zeci de coroane de flori au fost depuse la căpătâiul ziaristului, aduse de  cei care l-au iubit și apreciat, printre aceștia fiind Gheorghe Zamfir, Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Păunescu și Mugur Isărescu. Mormântul ziaristului George Stanca se află lângă cel al regretatului actor Puiu Călinescu.

George Stanca, care a murit pe 4 februarie, la vârsta de 71 de ani, va fi înmormântat cu fularul de la Rapid, tricolor și pălărie.

„George Stanca, taina care nu poate fi deslușită… un om valoros. Am învățat de la el ce înseamnă să fii în același timp simplu si complex. Era nemulțumit de el și de alții, a ieșit din legile scrisului, a evidențiat oameni care meritau să fie evidențiați, a fost ca o școală de moravuri”,  a declarat actorul Dorel Vișan, prezent la înmormântarea ziaristului.

Și Costin Mărculescu a fost prezent la slujba de înmormântare. “Un mare scriitor. Am fost prieten cu el și copiii lui. Nu a știut nimeni că a fost bolnav A făcut istorie, o mare pierdere. Dumnezeu sa-l odihnească, nu are ce să-l ierte!”, a spus Mărculescu.

 

 

FOTO: Dumitru Angelescu

Slujba de înmormântare are loc, de la ora 13.00, la Biserica Sfântu Gheorghe Nou. Va urma apoi înhumarea acestuia la Cimitirul Bellu. Ziaristul s-a luptat până în ultima clipă să mai trăiască.

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Ultima lui dorință arată cât de mult și-ar mai fi dorit asta. „Înainte să moară a cerut să fie dus la terapie, pentru că îşi doreşte să trăiască. Era tonic şi energic. Nu am crezut că o să-l pierdem. Medicii au fost mai mult decât medici, au fost oameni! Au plâns când a murit. George făcea glume cu ei…”, a mărturisit Elena Stanca, soția celui dispărut.


Citește și:

OTO | Cum arată sânii unei paciente care spune că a fost operată de falsul medic italian Matteo Politi. Doctorul Radu Ionescu: „Situația acestui impostor este mult mai gravă. Mă refer la mutilările pe care le-a efectuat”

 

 

Close
Închide
  Close