Mergi direct la conținut »
Actrița Rodica Lazăr s-a împrietenit cu Salma Hayek, la Festivalul de la Cannes

Atunci când ajung la marile festivaluri de film, actorii și regizorii români primesc recunoașteri de care nu prea se bucură la noi în țară. La Festivalul de la Cannes de anul acesta, Corneliu Porumboiu și echipa filmului „La Gomera” au fost primiți ca adevărate superstaruri pe covorul roșu, fiind aplaudați minute în șir după vizionarea lungmetrajului aflat în competiție.

De Florin Ghioca,

Însă momentele de faimă nu se opresc aici. Odată cu recunoașterea internațională, cu cronicile impresionante și cu zecile de fotografi care se înghesuie la premieră, actorii români au parte și de întâlniri spectaculoase. Una dintre acestea le-a avut ca protagoniste pe cele două frumoase actrițe românce, Rodica Lazăr și Catrinel Marlon și pe cunoscuta vedetă de film de origine mexicană Salma Hayek.

Celebră după aparițiile în filme precum „Frida”, „Desperado” sau „Savages”, Salma s-a întâlnit la Cannes cu actrițele noastre, cele trei înțelegându-se de minune. Dovadă stă și fotografia pe care au făcut-o împreună, dar mai ales cuvintele frumoase pe care Rodica Lazăr le-a spus despre celebra sa colegă de la Hollywood:

Mulțumesc, Salma, pentru o după-amiază grozavă, și pentru că mi-ai reamintit să nu încetez să sprijin visul oricărei fetițe din orice orășel, din Mexic sau România!”, a postat actrița româncă pe pagina sa de socializare.

Vă reamintim că filmul „La Gomera”, al cincilea lungmetraj de ficţiune al regizorului român Corneliu Porumboiu, a fost selectat în competiţia celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, unde a fost primit foarte bine, atât de public cât și de critica de specialitate, fiind aplaudat minute în șir. Pelicula concurează pentru trofeul Palme dOr cu filme regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne.

„La Gomera” spune povestea unui poliţist român corupt, interpretat de Vlad Ivanov. O femeie misterioasă, jucată de Catrinel Menghia îl convinge să ajute la eliberarea unui dubios om de afaceri. Pentru asta, el pleacă pe insula spaniolă Gomera, ca să înveţe un limbaj arhaic, fluierat. Astfel va putea să comunice cu partenerii săi, fără să fie înţeles de poliţiştii care-l supraveghează.

Close
Închide
  Close