Mergi direct la conținut »
La Gomera, regia lui Corneliu Porumboiu, premieră mondială la Cannes

Pelicula "La Gomera", în regia lui Corneliu Porumboiu, a fost prezentată în premieră mondială la Cannes, sâmbătă seara, 18 mai. Pelicula este inclusă în selecţia oficială şi candidează la trofeul Palme d'Or. Pe covorul roşu, regizorul şi actorii au apărut optimişti şi încrezători în succesul filmului.

Regizorul, actorii şi producătorii au salutat publicul pe un fond sonor de. fluierături, o aluzie la titlul internaţional al filmului, „Fluierătorii”. Corneliu Porumboiu a mai fost prezent la Cannes, dar numai în secţiunile paralele, unde a fost şi premiat. Criticii francezi consideră că venise demult vremea să fie invitat în selecţia oficială.

„Este un moment bun pentru cinematografia română, care este destul de efervescentă, după părerea mea”, a spus regizorul  Corneliu Porumboiu, potrivit Observator.tv.

Povestea filmului „La Gomera”

„La Gomera” spune povestea unui poliţist român corupt interpretat de Vlad Ivanov. O femeie misterioasă, jucată de Catrinel Menghia îl convinge să ajute la eliberarea unui dubios om de afaceri. Pentru asta, el pleacă pe insula spaniolă Gomera, ca să înveţe un limbaj arhaic, fluierat. Astfel va putea să comunice cu partenerii săi, fără să fie înţeles de poliţiştii care-l supraveghează.

Filmul este un izvor nesfârşit de umor negru şi, potrivit criticilor care l-au văzut deja, presărat cu omagii discrete pentru Alfred Hitchcock şi John Wayne. Actorii sunt convinşi că va fi o surpriză chiar şi pentru admiratorii lui Porumboiu.

Citește și

Român condamnat la 10 ani de închisoare în SUA. A pretins că a injectat un cuplu cu „un virus letal” și a cerut 8,5 milioane de dolari pentru antidot

 

Close
Închide
  Close