Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cum a fost primit filmul lui Porumboiu la Cannes: „La Gomera”, aplaudat minute în șir de spectatori!
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > VIDEO | Cum a fost primit filmul lui Porumboiu la Cannes: „La Gomera”, aplaudat minute în șir de spectatori!

VIDEO | Cum a fost primit filmul lui Porumboiu la Cannes: „La Gomera”, aplaudat minute în șir de spectatori!

Premiera mondială a filmului „La Gomera” a avut loc la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, acolo unde lungmetrajul lui Corneliu Porumboiu a fost selecționat în competiția oficială.

De Florin Ghioca,

Imediat după proiecția filmului, publicul s-a ridicat în picioare, aplaudând și ovaționând minute în șir echipa filmului. Actorul Vlad Ivanov s-a bucurat de aprecierea spectatorilor în mod deosebit, el fiind de altfel considerat deja o mare vedetă a lumii cinematografiei.

„La Gomera” spune povestea unui poliţist român corupt, interpretat de Vlad Ivanov. O femeie misterioasă, jucată de Catrinel Menghia îl convinge să ajute la eliberarea unui dubios om de afaceri. Pentru asta, el pleacă pe insula spaniolă Gomera, ca să înveţe un limbaj arhaic, fluierat. Astfel va putea să comunice cu partenerii săi, fără să fie înţeles de poliţiştii care-l supraveghează. Filmul este un izvor nesfârşit de umor negru şi, potrivit criticilor care l-au văzut deja, presărat cu omagii discrete pentru Alfred Hitchcock şi John Wayne. Actorii sunt convinşi că va fi o surpriză chiar şi pentru admiratorii lui Porumboiu.

Filmul „La Gomera”, al cincilea lungmetraj de ficţiune al regizorului român, a fost selectat în competiţia celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. Pelicula lui Corneliu Porumboiu concurează pentru trofeul Palme d’Or cu lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne.

CITEȘTE ȘI:

La Gomera, regia lui Corneliu Porumboiu, premieră mondială la Cannes

Close
Închide
  Close