Mergi direct la conținut »
Amintirile lui Ștefan Bănică cu tatăl său. "Aveam cinci ani. Eram în primul rând cu mama mea"
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Amintirile lui Ștefan Bănică cu tatăl său. "Aveam cinci ani. Eram în primul rând cu mama mea"

Amintirile lui Ștefan Bănică cu tatăl său. „Aveam cinci ani. Eram în primul rând cu mama mea”

Ștefan Bănică și-a amintit de unul dintre cele mai frumoase momente trăite alături de tatăl său, regretatul actor Ștefan Bănică Senior.

De Daria Maria Diaconu,

Invitat la emisiunea „De-a v-ați ascunselea”, prezentată de Florentina Fântânaru la Antena 3, Ștefan Bănică Junior și-a amintit de un episod de pe vremea când avea cinci ani și a mers să-l vadă pe tatăl său în spectacolul „O scrisoare pierdută”, de la Teatrul Bulandra. În piesă, Ștefan Bănică Senior îl interpreta pe Ghiță Pristanda.

„Aveam cinci ani şi mi-am dorit mult să merg la premiera celebrei piese O scrisoare pierdută, eram în primul rând cu mama mea. Tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi eu o întrebam: ”Când scoate sabia? Când scoate sabia?”. Atunci nu ştiam că iau parte la o premieră care va intra în istoria teatrului românesc. Tata m-a ridicat şi m-a pus lângă toţi actorii mari: Petrică Gheorghiu, Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Rodica Tapalagă, Mircea Diaconu. Eu am început pe scena Teatrului Bulandra, unde în urmă cu atâţia ani am păşit prima dată”, a povestit Ștefan Bănică Junior, conform Antena 3.

Ștefan Bănică Senior a fost un actor complex de teatru și film. S-a mai remarcat ca un bun cântăreț. Marele actor s-a stins din viață în luna mai a anului 1995, la 61 de ani.

Close
Închide
  Close