Cătălin Scânteie, unul din supraviețuitorii incendiului de la Colectiv, a acuzat Fundația Prețuiește Viața și, implicit, pe Andreea Marin, că nu a virat banii strânși în urma vânzării biletelor de la concertul caritabil susținut de Angela Gheorghiu pentru victimile din Colectiv, din luna noiembrie a anului trecut.

Acesta a spus că e la curent cu informația că cei care au strâns banii, Biletoo.ro, au conturile blocate și că din acest motiv nu au virat sumele strânse, însă a adăugat faptul că biletele au fost vândute și în alte medii (alte site-uri ori în magazine fizice), astfel că aceste sume ar fi putut fi virate de Fundația Prețuiește Viața până acum.

Iată postarea lui Cătălin Scânteie:

“Spectacolul, susținut de către soprana Angela Gheorghiu, a fost “sold out”, doar că banii strânși din vânzarea de bilete (315 lei/ buc.) nu au ajuns nici până acum INTEGRAL la cei care au trecut prin focul iadului… și nici la rudele celor care au pierit pe 30 octombrie 2015! La vremea respectivă fundația a dat un comunicat din care reieșea că vinoata pentru că banii s-au “blocat” undeva pe drum, este o anumită companie de vânzări tichete online.

Toate bune și frumoase, cu toții am înțeles punctul de vedere al acesteia, iar ulterior, făcând un gest supraomenesc, Zâna Surprizelor a achitat din alte fonduri JUMĂTATE din banii strânși, invocând nereguli și conturi poprite la compania mai sus mentionata…De atunci au trecut aproape 3 luni, perioadă în care am fost asigurați că se vor limpezi apele iar restul de bani vor ajunge într-un final unde trebuie. Mai mult de atât, firmă care s-a ocupat de vânzarea tichetelor, între timp și-a reluat bine-merci activitatea (de fapt nici nu o încetase, sac!), lumea a dat uitării toată povestea și din punctul de vedere al anumitor entități implicate, acum pare că toate sunt bune și frumoase…

Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?
Recomandări
Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?

Numai ca…Asa cum reiese “de pe toate gardurile” bilețele pentru concertul din 29 noiembrie… NU S-AU VÂNDUT DOAR PRIN BILETOO.RO… ci au putut fi achiziționate și de pe alte magazine online, dar și din librăriile Librarium, Librăria Eminescu, magazinele Flanco, Palatul Național al Copiilor, Magazinul BiletFan, stația de metrou Unirii 1, și INCLUSIV ÎN ZIUA concertului, adică la față locului (Ateneul Român).Ce să înțelegem din toate acestea? Că Biletoo.ro a fost firmă care a vândut 99% din tichete, restul având încasări aproape ZERO? Hmmm, puțin probabil că să nu spun IMPOSIBIL! Și mai ales, din 29 noiembrie 2015 și până acum chiar nu s-a putut găsi nicio soluție că banii să ajungă INTEGRAL la victime și rudele celor care au murit în Colectiv?

Hmmm….În ideea de a nu fi înțeles greșit, fac o scurtă recapitulare și trag o concluzie logică. Fundația Andreei Marin a achitat victimelor și rudelor doar 50% din încasări. Despre restul de bani, nu se știe nici acum exact ce s-a intamplat… Prin gura avocatului fundației, încă se da vina pe firmă mai sus menționată, primind asigurări că Biletoo.ro va fi acționată în instanță, că procesul va fi caștigat, însă daca nu are bani în cont sau bunuri mobile și imobile, ghiciți cine rămâne cu buza umflată? Poate mă lămurește și pe mine cineva, pentru că deja am obosit să tot caut scuze acestei fundații… “Prețuieste Viața” sau Andreea Marin sau cum s-o mai numi aceasta…”, a rabufnit supărat Scâanteie.

Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”
Recomandări
Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”

Andreea Marins i-a răspuns lui Cătălin Scânteie printr-o scrisoare deschisă:

”Scrisoare deschisă către domnul Cătălin Scânteie:

Stimate Domnule Scânteie,

Am aflat astăzi prin intermediul colegilor din presă că în data de 8 aprilie ați postat, pe contul dumneavoastră de facebook, informații eronate, tendențioase și care sunt în măsură să ne aducă un grav prejudiciu, iar asta nu se întâmplă pentru prima dată.

Prima dumneavoastră postare publică de acest fel pe propriul cont de facebook a fost ștearsă de dumneavoastră în momentul în care ați realizat că ați greșit, publicând informații eronate și neverificate la adresa noastră. Postarea dumneavoastră de atunci a instigat publicul la reacții extrem de virulente și nedrepte la adresa mea, a Fundației Prețuiește Viața și implicit a echipei care a lucrat voluntar pentru un timp însemnat la campania concepută cu sufletul în sprijinul victimelor din Colectiv.

De asemenea imaginea și integritatea celei care a fost inițiatorul acestui concert, soprana Angela Gheorghiu, a fost patată de zecile de articole ce au apărut timp de săptămâni că urmare a postării dumneavoastră. Cu toate acestea, am avut toată înțelegerea la acel moment, chiar dacă asta ne-a costat, am luat legătura cu dumneavoastră și v-am explicat în amănunt ceea ce am explicat și public prin comunicate succesive foarte bine argumentate.

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Acum, însă, nu mai este ușor de înțeles o a două „greșeala” de același fel. Dați impresia că folosiți calitatea dumneavoastră de victimă pentru a atrage atenția asupra dumneavoastră, ceea ce nu se întâmplă și în cazul altcuiva. De data această, aveați contactul nostru direct, toată deschiderea deja dovedită prin care aveați datoria să verificați informația eronată din postarea dumneavoastră din data de 8 aprilie. Nu ați făcut-o, lucru care pune la îndoială bună dumneavoastră credința și dorință reală de a află un adevăr.

Toate aceste informații diseminate fără a fi verificate cu responsabilitate, așa cum este normal și corect, afectează imaginea și activitatea mea, a Fundației Prețuiește Viața, a unei întregi echipe dedicate lucrurilor bune, și din păcate, dacă aceste poștări incorecte continuă, voi fi nevoită să iau atitudine din punct de vedere legal împotrivă oricărei persoane sau instituții care afectează intenționat integritatea noastră.

Nu cer apreciere, nu acesta este motivul pentru care noi am organizat, cu efort, timp investit și resurse proprii, o campanie în sprijinul victimelor din Colectiv. Dar cer corectitudine, este dreptul nostru. Lucrurile deja depășesc  bunului , astfel încât voi fi   iau atitudine legal  oricărei nedreptăți ce ne afectează,  nu îmi face .

Pentru  informare  publicului, titlul postării dumneavoastră NU ar fi trebuit  fie ”Andreea  vs răniții din Colectiv, partea -(din păcate)”, pentru  noi am fost alături de victime,  nu  lor.    neadevărurile   din postarea dumneavoastră, cronologia evenimentelor  fost următoarea:

– Fundația Prețuiește a semnat un contract unic pentru distribuirea  colectarea banilor obținuți din vânzarea biletelor   concertului sopranei Angela Gheorghiu de la Ateneul , iar acest contract  fost semnat cu SC PROJECTEXPO GAMES & SPORTS SRL,  care deține biletoo.ro, pentru      online,   prin rețeaua proprie  prin partenerii   respective.

Este primul concert cu vânzare de bilete  organizarea căruia noi,   fundație, am fost implicați ( acum am organizat tot felul de acțiuni fără vânzare de bilete), astfel încât biletoo.ro ne-a fost recomandată ca și rețea amplă, cu experiență și credibilitate în domeniu.

Oricare altă rețea ne-ar fi fost la fel de puțin cunoscută. Cert este că speculația pe care o faceți în mesajul dumneavoastră este eronată și putea fi simplu verificată dacă ne-ați fi contactat.

Puteați verifica, inclusiv din aceste surse menționate, că sistemul este acesta: biletele se vând online și în diverse magazine, pentru ca ulterior toți banii să fie colectați în aceeași unică sursă, care transmite mai departe fondurile către entitatea cu care s-a făcut contractul, în acest caz, Fundația Prețuiește Viața.

Există, așadar, o singură sursă care trebuia să ne vireze suma colectată din vânzarea biletelor, sursă pe care, contrar celor scrise de dumneavoastră, în care sugerați că am „dat uitării povestea”, noi am acționat-o în judecată.

Dosarul are primul termen de judecată în dată de 3 mai 2016, termen pe care justiția ți-l oferă și nu îl poți „grăbi”. Între timp, eu am acordat interviuri clare în presă și la televiziune în care am spus aceste lucruri, e interesant faptul că nu au ajuns și la dumneavoastră.

– Vă aduc în atenție faptul că, deși menționați în postarea dumneavoastră că firmă responsabilă „intre timp și-a reluat bine-merci activitatea (de fapt nici nu o încetase, sâc!)”, lucru pe care l-au analizat deja și colegii din presă în numeroase articole și reportaje, trebuie să fiți conștient de faptul că acesta este un lucru în avantajul dumneavoastră, întrucât doar astfel, din partea unei firme care are activitate și fonduri, vom putea recupera suma datorată.

O firmă falimentară nu ar fi de niciun ajutor. Noi ne facem datoria de onoare (nu avem și o datorie legală în acest sens, dar suntem oameni de cuvânt) de a duce demersul în care ne-am implicat cu tot sufletul până la rezultatul pe care ni l-am dorit: acela ca toți banii strânși să ajungă la victimele din Colectiv.

– Concret: la data de 3 decembrie 2015, Projectexpo a raportat vânzarea a 735 bilete a 315 lei fiecare, totalizând 231.525 lei, sumă ce trebuia virată către fundația Prețuiește Viață în termen de 8 zile de la data concertului programat pe 29.11.2015, însă nici până în prezent nu și-a respectat această obligație.
Pentru recuperarea acestei sume, Fundația Prețuiește Viață a notificat repetat societatea Projectexpo Games & Sports SRL și, întrucât nu a primit un răspuns concret și nici nu i s-au virat sumele datorate, a dat în judecată Projectexpo Games & Sports SRL, dosarul având primul termen de judecată la data de 3 mai 2016.

– Sumă adunată deja în contul Fundației Prețuiește Viață și distribuită către victime, inclusiv către dumneavoastră, nu a provenit din vânzarea biletelor, ci din donațiile directe făcute de oameni în contul destinat campaniei noastre.

Printre donatori, ne numărăm, alături de români, dar și persoane din diaspora sau cetățeni străini impresionați de dramă din Colectiv. Așadar, în tot ceea ce a depins de noi, am făcut lucrurile corect până la capăt. Și continuăm luptă noastră în justiție, așa cum menționam mai sus, luptă în care ar fi normal să ne susțineți.

Președinte Fundația Prețuieste Viața,
Andreea Marin”.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
FANATIK.RO
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Viva.ro
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
FANATIK.RO
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
Unica.ro
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat
HOROSCOP
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI