↑ Angela Gheorghiu, pe scenă, alături de regretatul Luciano Pavarotti

Aflată la apogeul unei cariere fulminante, soprana Angela Gheorghiu (45 de ani) se află şi în topul câştigurilor starurilor de operă. Publicaţia franceză “Le Figaro” a dezvăluit recent că Gheorghiu, care face parte din categoria cea mai înaltă, “Stele de top”, primeşte un onorariu de 200.000 de euro pentru fiecare turneu de lansare a albumelor sale şi câte 15.000 de euro pentru fiecare spectacol pe care-l susţine pe marile scene ale lumii. Pornind de la aceste sume, Libertatea a încercat să afle cât a câştigat în cariera sa de 15 ani marea artistă.4678-333541-0607dirtydiana.jpg

Pe site-ul oficial al sopranei, www.angelagheorghiu.com, e afişat programul stagiunii 2011, care constă din 24 de concerte, cele mai multe pe scene celebre, ca Metropolitan Opera (New York) – şase reprezentaţii şi Royal Opera House (Londra) – opt reprezentaţii. Cu un onorariu de 15.000 de euro pe concert, Gheorghiu va încasa 360.000 de euro din spectacole precum “Romeo şi Julieta”, “Tosca” sau “Faust”.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

La Londra, împreună cu Lady Diana. Se întâmpla în 1997, cu câteva luni înainte de moartea prinţesei →

Cum soprana lansează cel puţin două albume pe an, turneele prin care acestea sunt promovate îi vor mai aduce alţi 400.000 de euro, conform onorariilor dezvăluite de “Le Figaro”, astfel că suma totală pe o stagiune s-ar ridica la 760.000 de euro.

A plătit impozite de 5 milioane de euro!

Cotată printre cele mai bune soprane din lume de cel puţin 15 ani, statut care i-a permis şi îi permite să-şi negocieze onorarii maxime pentru albume şi concerte, Angela Gheorghiu ar fi fost răsplătită 4678-333492-060778.jpgpentru talentul său cu peste 11 milioane de euro, conform unor surse. “Le Figaro” dezvăluie însă că marii cântăreţi de operă, deci şi românca, nu se pot bucura în întregime de câştigurile lor:.

“Aproape jumătate din venituri se pierde prin plata impozitelor”. Asta înseamnă că marea noastră soprană a plătit taxe în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, câştigul net scăzând astfel până pe la 6 milioane de euro.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

← Împreună cu Ioana (stânga), nepoata ei, pe care a crescut-o ca pe o fiică

E favorită să ia un premiu uriaş

Angela Gheorghiu ar putea să-şi completeze veniturile cu un milion de dolari, dacă va câştiga premiul “Birgit Nilsson”, distincţie acordată de o fundaţie ce poartă numele unei foste soprane suedeze. Diva e favorită la acest premiu, care se înmânează o dată la 2-3 ani şi a fost adjudecat pentru prima oară de Placido Domingo, în 2009.

4678-333507-0607222.jpg
↑ Chiar dacă s-au despărţit în 2009 pentru o scurtă perioadă, Angela şi Roberto alcătuiesc şi astăzi un cuplu solid, atât pe scenă, cât şi în viaţa personală

Căsătorită de două ori

4678-333493-060789.jpgÎn 1988, la 23 de ani, Angela l-a întâlnit pe primul ei soţ, Andrei Gheorghiu, un inginer, fiul unui fost profesor de la Conservator. Căsătoria a rezistat şase ani, după care Angela l-a părăsit pe Andrei pentru tenorul Roberto Alagna, cu care şi-a unit destinul în 1996. În 2009, cei doi au anunţat că s-au separat, dar, ulterior, s-au împăcat. Asta spre bucuria Ioanei, nepoata Angelei, soprana devenind a doua mamă pentru fata surorii ei decedate.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

← Într-un moment de tandreţe cu soţul Roberto Alagna, de care o leagă 15 ani de căsnicie

 

Tatăl ei e călugăr la Muntele Athos

Angela Gheorghiu are o viaţă personală cel puţin la fel de plină ca şi cea de pe scenă. În rândurile ce urmează, vă prezentăm doar câteva repere din existenţa marii doamne a liricii mondiale.4678-333547-0607tacsu.jpg

• S-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, în familia Burlacu, dintr-un tată mecanic de locomotivă şi o mamă croitoreasă.

• În şcoală, când începuse să cânte, era poreclită “Broscuţa”.

Amintire de preţ din colecţia personală: o fotografie cu tatăl Angelei, pe vremea când era mecanic de tren →

 • A avut o soră, Elena Burlacu, şi ea cântăreaţă de operă, cu doi ani mai mică decât ea, de care era nedespărţită. Elena a murit într-un accident de maşină în 1996, lăsându-şi sora veşnic neconsolată.

Când era la Bucureşti, studentă, în timpul comunismului, făcea deplasări pentru a cânta în străinătate, împreună cu 4678-333548-0607sisters.jpgun cor teologic.

• Tatăl Angelei e în prezent călugăr la Muntele Athos, iar mama locuieşte tot în Adjud.

• Şi-a anulat câteva reprezentaţii pe mari scene ale lumii din motive subiective: certurile cu soţul, Roberto Alagna, ori neînţelegeri cu dirijorul sau cu scenaristul spectacolelor.

← Angela a fost foarte apropiată de sora ei, Elena (stânga), decedată în 1996 într-un accident de maşină

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare