Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > La ce truc a apelat chef Cătălin Scărlătescu ca să se mențină slab. "În frigider am șampanie și apă plată"

La ce truc a apelat chef Cătălin Scărlătescu ca să se mențină slab. „În frigider am șampanie și apă plată”

Chef Cătălin Scărlătescu a topit zeci de kilograme și reușește să se mențină. Celebrul bucătar și-a redus cantitățile de mâncare și nu ține în frigider mâncăruri tentante!

Cătălin cunoaște multe secrete culinare, iar mâncărurile preparate de el în diverse restaurante din Capitală fac deliciul clienților. Zilele trecute, el a lansat meniul de pește sălbatic, pescuit din Marea Neagră și Dunăre, și a preparat la grătar diverse specii de pești. „Căldura cu care ataci peștele e cel mai important lucru. Toți pun peștele pe plită, pe grătar, la cuptor, dar nimeni nu înțelege care este temperatura cu care se gătește peștele. Un pește care a trecut de 77 de grade e fabulos. Nici nu trebuie să îl gătești mai tare”, a mărturisit el.

Deși are în palmares tot fel de rețete sofisticate, celebrul bucătar susține că nu are preferințe în domeniu. „Îmi place mâncarea care e făcută cu gust. Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au plăcerile lor culinare, eu nu. Mie îmi place mâncarea bună și atât. Eu nu pot să spun că m-am îndrăgostit de pipote de pui sau de pieptul de rață, de ficatul de gâscă sau de mușchiul de vacă ori de ciolanul de porc, mie îmi place orice mâncare bună”, a subliniat el.

„Nu mai mănânc 1 kg de mâncare, mănânc 60-70-80 grame”

Deși este gurmand, Scărlătescu a reușit să slăbească enorm și să se mențină. Mulți ar crede că are un regim strict, însă adevărul este altul. Secretul constă în micșorarea porțiilor de mâncare!

„Nu am renunțat la nimic. Eu mănânc orice. Cantitatea s-a redus. Nu mai mănânc 1 kg de mâncare, mănânc 60-70-80 grame, gust și gata, am gustat, am mâncat, la revedere! Nu am ce să cântăresc, știu un singur lucru: mă apuc să mănânc, la un moment dat nu mai pot să mai mănânc, am luat de 3-4 ori și gata, asta sunt. Așa ar trebui să facă toată țara asta, să se oprească din mâncare. Știu acum o să se supere pe mine cei cu supermarketurile, cu hipermarketurile, toți românii cumpără mâncare. Mâncați la jumătate și o să vă simțiți mult mai bine!”, a declarat, pentru Libertatea, Chef Cătălin Scărlătescu.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Cu această ocazie, l-am provocat pe celebrul bucătar din juriul emisiunii „Chefi la cuțite” să ne spună ce are în frigider în momentul de față. Răspunsul lui a fost de-a dreptul surprinzător. Nu, nu avea nimic tentant și nimic gătit! „În frigider am șampanie, apă plată, apă minerală și 2-3 conserve de pește. Mie îmi plac conservele de hering de când eram mic, sunt nebun după ele, pe bune! Și piersici mai am. Iar în congelator am gheață și vișinată”, ne-a dezvăluit celebrul chef.


REPORTAJ: Cum să ajungi la 104 ani. Tanti Angelica Dragna ne-a spus secretul longevității sale: zeama de varză cu mămăligă

Close
Închide
  Close