MENIU CAUTĂ
21 Noi. 2017 15:22

Ce lux în apartamentul celei mai cunoscute crainice TV din era comunistă. Trebuie să vezi apartamentul din buricul Capitalei al Sandei Țăranu | FOTO

Distribuie

Poate cea mai cunoscută crainică a Televiziunii Naționale din era ceușistă, Sanda Țăranu are un apartament superb din centrul Capitalei.

Sanda Ţăranu a fost timp de 40 de ani o foarte apreciată crainică a Televiziunii Române. A rămas în memoria telespectatorilor drept una dintre cele mai profesioniste şi mai seducătoare prezenţe de pe micul ecran din perioada comunistă.

Foarte atrăgătoare, cu o siluetă impecabilă, cu o privire blândă şi o voce extrem de caldă, ea a încântat generaţii după generaţii de telespectatori.

S-a retras din fața camerelor în 1998, din proprie inițiativă, continuînd însă colaborarea cu Televiziunea, ca narator la emisiunea „Teleenciclopedia', ca traducător și ca realizator al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia'.

Astăzi  a ajuns la vârsta de 78 de ani. Chiar dacă anii şi-au pus amprenta asupra sa, Sanda Ţăranu a rămas aceeaşi doamnă plină de rafinament ca în urmă cu ani.

Fosta crainică de la TVR locuiește, până în luna octombrie, la Breaza, acolo unde și-a cosntruit o casă cu regretatul său soț, nicolae Țăranu, prim solist al Teatrului de Operetă din bucurești. Odată cu venirea frigului, vedeta revine în Capitală, unde stă până în luna iunie.

Apartamentul fostei vedete de televiziune este situat în zona Floreasca din Capitală, potrivit casa-gradina.ro.


„M-am mutat aici după cutremurul din 77. Locuiam în zona de sud a Bucureştiului, aproape de Parcul Tineretului, iar în seara dezastrului am avut norocul ca şi eu, şi soţul meu să fim plecaţi de-acasă. Când a început, mă pregăteam să intru în direct, iar soţul meu era în plin spectacol la Operă. A fugit acasă, nici nu şi-a scos pantofii de lac. Atunci când a ajuns, a găsit toată mobila distrusă şi s-a gândit cu disperare că aş putea fi sub dărâmături. N-am mai putut recupera nimic, dar mă bucur că am rămas amândoi în viaţă, povestea Sanda Țăranu pentru sursa mai sus-menționată.

Apartamentul are alura unui muzeu în miniatură, cu mobilpă vecheși făcută pe comandă, cu un cabinet moștenit de la părinții săi și care a fost fahbricat în Austria, tablouri cumpărate din consignații sau semnate de pictori cunoscuți, o oglindă barocă – piesa de rezistență care captează imediat atenția vizitatorilor, sobe de teracotă recondiționate, obiecte de decor din argint și multe alte lucruri de valoare materială, edar și sentimentală.

FOTO: casa-gradina.ro, Vlad Stănescu


Citește și: VIDEO / Cerasela din Leordeni, cerșetoarea care cântă imnuri religioase. 'M-ai văzut, m-ai ajutat, Domnul fie lăudat, măi…'


 

Comentarii